Optimisme en tots els partits excepte en el PP després de les enquestes

PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans veuen amb bons ulls els últims resultats, mentre que en el Partit Popular “no es valoren les enquestes”

Guardar

mix
mix

PP 23,49% 25-27 dip.
Compr 21,42% 22 dip.
PSPV 20,59% 20-23 dip.
C's 15,33% 16 dip.
Pod 8,79% 8-9 dip.
EUPV 6,88% 5 dip. 

Falta més o menys un any per a les pròximes eleccions autonòmiques a la Comunitat Valenciana i els números comencen a cobrar importància mentre entrem en l'últim quart de legislatura. L'última enquesta que es coneix, publicada per Valencia Plaza i realitzada per l'empresa SyM Consulting, es podria resumir en tres claus principals: el bloc d'esquerres tornaria a vèncer a la Comunitat i comptaria amb l'entrada d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes amb cinc diputats; Compromís es podria alçar amb el lideratge del progressisme amb 22 diputats enfront dels entre 20 i 23 que podria obtenir el PSPV; i en la dreta, Ciutadans experimentaria un lleu ascens (+3 dip.) respecte al PP, la caiguda del qual seria d'entre 4 i 6 butaques.

Per això, València Extra ha buscat les valoracions en les principals cares de l'arc parlamentari, i la majoria han expressat el seu optimisme respecte a aquests resultats encara que admeten que són tan sols enquestes.

El Botànic es veu guanyador

Fran Ferri | P. PLAZA

En Compromís, el seu portaveu Fran Ferri ha assegurat que aquesta enquesta reflecteix que "la gent confia en el Govern del Botànic com a garant d'una vida millor". No obstant, ha aclarit que "és una enquesta, i com a tal la contemplem". Segons aquesta enquesta, tal com ha recordat el síndic, l'actual vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, també se situa "com la persona que més gent vol com a pròxima presidenta dels valencians i valencianes". En tot cas, Ferri ha ressaltat en declaracions a aquest diari que "el que ens interessa és seguir millorant la vida de les persones".

José Muñoz

El portaveu adjunt dels socialistes, José Muñoz, segueix el mateix fil i, segons ell, aquests resultats constaten "una consolidació de la confiança en el bloc progressista de la Comunitat Valenciana", però, com Fran, "els socialistes sempre som prudents amb les enquestes" i "som conscients que són estimacions". Amb tot, "el Govern del Botànic està fort", apunta, per a afegir després que altres enquestes recents diuen que el PSPV "no solament serà la primera força política en l'esquerra, sinó en tota la Comunitat Valenciana". En els mesos que resten de legislatura, els socialistes, segons Muñoz, van "a seguir treballant per a consolidar el canvi de progrés".

 

Antonio Estañ Antonio Estañ | P. PLAZA

El síndic de Podemos, Antonio Estañ, ha sigut el més escèptic amb aquest tipus d'estudis. "Si alguna cosa hem comprovat des de les eleccions europees és que les enquestes no sempre encerten", ha volgut posar en relleu. Per això, "cautela", apunta, "tant quan ens donen a la baixa com quan ens donen a l'alta". Segons Estañ, "aquests 13 mesos van a ser determinants per a Podem, estem preparats i tenim un projecte sòlid per a retornar les institucions a la ciutadania".

Ciutadans agafa forces

Mari Carmen Sánchez

En el grup liderat per Mari Carmen Sánchez, les dades han sigut ben rebuts. La portaveu a qualificat de "positiu" l'augment de tres punts en la intenció de vot que ha experimentat la seua formació. "Açò ens dóna forces per a seguir treballant i ser l'alternativa i el canvi assenyat", ha dit. Encara que pren el discurs de la prudència -"em crec les urnes", apunta-, també creu que Ciutadans és "l'opció útil enfront de la corrupció, a la nul·la gestió i a la divisió". I el seu projecte és clar: apostar per la regeneració democràtica mitjançant, per exemple, l'eliminació d'aforaments; defensar mesures socials, com el complement salarial; i garantir llibertats com la lliure elecció de centres educatius.

El PP "no valora les enquestes"

Isabel Bonig | P. PLAZA

En el PP han assegurat a València Extra que des de la seua formació "no es valoren enquestes perquè nostra vertadera enquesta, la que explica, és la del dia de les eleccions de 2019". En aqueix sentit, també han apel·lat a una millor Comunitat Valenciana i a la llibertat per a "obtenir els millors resultats possibles" en els comicis autonòmics. Segons la formació, "amb l'ideologitzat govern del Botànic", la llibertat "està en dubte". Per això, en el PPCV estan "convençuts" que "la falta de projecte i de gestió" de l'actual executiu, "es reflectirà en les urnes".

Destacats