Oltra veu el Botànic "a prova de bombes" si es compleix el pacte, "independentment de la vida interna de cada partit"

Guardar

monica oltra
monica oltra

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha defensat que el bon funcionament del Botànic depén del fet que es complisca el pacte, per la qual cosa "mentre això estiga garantit, independentment de la vida interna dels partits, aquest acord està a prova de bombes".

Així s'ha pronunciat Oltra en roda de premsa després del ple del Consell en ser preguntada pel Consell Ciutadà de Podem d'aquest dissabte, en el qual es proposarà a Pilar Lima com a síndica del grup parlamentari de Unides Podem, càrrec que ara ostenta Naiara Davó. Davó i el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, van afirmar que aquest moviment "posa en risc al Botànic".

Oltra, per part seua, ha afirmat que "no hi ha perill per al govern valencià mentre el full de ruta es vaja complint". Preguntada sobre si aquest canvi en Podem pot afectar la conformació del Govern, ha defensat que el "qui" està en un pla de cada part del Botànic en la qual les altres "no han d'entrar".

"Cada part decideix, i el conjunt està centrat en el quin i el com: el qui pertany a cada formació política, el quin i el com és conjunt", ha agregat.

Per a Oltra, la pluralitat "passa en tots els àmbits" i que "hi haja diferents mirades" no afecta el conjunt. "No pensem tots igual en el mateix partit", ha agregat, per la qual cosa "s'estableixen espais on aquestes qüestions es visualitzen, s'expressen i així es conforma una societat informada públicament des del pluralisme polític".

Destacats