Oltra tractarà amb Sánchez l'oferta d'acollir a l'Open Arms

Guardar

open-arms
open-arms

La vicepresidenta del Consell i líder de Compromís, Mónica Oltra, ha apuntat que "de moment" el Govern central no els ha respost a l'oferta de la Generalitat i de l'Ajuntament de València per a acollir als 121 migrants de l'Open Arms i ha confiat que en la reunió que mantindran en la vesprada d'aquest dilluns amb el president en funcions, Pedro Sánchez, es tracte aquest tema perquè "no es pot posar límit a la vida humana".

Oltra, en una entrevista a la cadena Ser recollida per Europa Press, ha assenyalat que tant l'alcalde Joan Ribó com des de la Generalitat s'han oferit per a acollir als migrants perquè "no podem deixar de costat els principis fonamentals" de la Unió Europea.

"Som terra d'acolliment d'una gent que fuig de situacions de terror i guerra als seus països i qualsevol de nosaltres també agafaríem als nostres fills i eixiríem corrent i ens agradaria que ens acolliren", ha apuntat Oltra, que ha recalcat que és "un gest d'humanitat i d'humanisme cristià que ens ha caracteritzat als països de l'entorn europeu".

Sobre aquest tema, ha recalcat que "no es pot posar límit a la vida humana" i ha qüestionat, "amb el cor en la vida, que es pot posar límit als bebés i famílies ofegades en el mar".

En aquesta línia, ha apuntat que Espanya ha de "pressionar a la UE perquè siguem eixe espai polític de seguretat de drets humans i de benestar" i ha recalcat que "el sofriment dels altres és el que us distingeix de la resta d'espècies". "No ens podem banyar-nos a les platges del Mediterrani quan s'està convertint en una tomba", ha postil·lat.

Arxivat a:

Destacats