Oltra: "Tots els xiquets, xiquetes i adolescents en acolliment disposaran d'un 'Llibre de vida' amb els principals esdeveniments de la seua història"

Guardar

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que tots els xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en acolliment familiar o residencial "disposaran d'un 'Llibre de vida' amb els esdeveniments més importants i significatius de les seues vides", com a document gràfic de la seua pròpia història.

La vicepresidenta ha assenyalat que així ho recull el nou decret d'acolliment familiar en el qual s'han regulat "per primera vegada" tots els aspectes relacionats amb l'acolliment familiar en el marc del desenvolupament de la Llei de la Generalitat de drets i garanties de la infància i adolescència.

Mónica Oltra ha assistit als actes organitzats per la Conselleria als Jardins de Vivers de València per a commemorar el Dia Universal de la Infància, celebrat el 20 de novembre, i que van haver de suspendre's a causa de les condicions meteorològiques.

Dins dels actes programats s'ha celebrat una trobada amb famílies acollidores de la Comunitat Valenciana al qual ha assistit la vicepresidenta, i on s'ha referit al projecte del 'Llibre de Vida' com "un recurs tècnic" per a abordar la història dels xiquets, xiquetes i adolescents que es troben en acolliment familiar o residencial, "amb informacions rellevants i variades".

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha reconegut i agraït a totes les famílies acollidores el seu  "saber fer, implicació i sensibilitat", especialment en aquests temps tan difícils per a totes i tots, però, sobretot, per als xiquets, xiquetes i adolescents, "que ens han donat un exemple de maduresa i responsabilitat a les persones adultes durant els mesos de confinament".

Així mateix, ha agraït a les entitats d'acolliment familiar la labor que realitzen per a oferir a molts xiquets, xiquetes i adolescents "les oportunitats vitals que mereixen", i ha convidat a totes les persones assistents a continuar oferint-los "un present i un futur de dignitat".

Finalment, ha recordat la importància de visibilitzar i reivindicar "tots els dies" que les xiquetes, xiquets i adolescents "són ciutadania activa i de ple dret que mereixen ser escoltats en la presa de decisions polítiques sobre el futur que els afecta".

Celebració Dia Infància

Amb motiu de la commemoració del Dia Universal de la Infància la Conselleria ha celebrat actes lúdics i educatius per a les xiquetes, xiquets i adolescents i les seues famílies a Castelló de la Plana i Alcoi, i aquest cap de setmana a València.
Sota el lema 'Explora els teus drets' s'ha organitzat una jornada perquè totes les xiquetes, xiquets i adolescents puguen conéixer els seus drets a través de jocs, tallers i activitats.

A la seua arribada, se'ls ha entregat un passaport que han d'anar segellant en el recorregut de l'espai habilitat i aconseguir, una vegada completat, un record de l''exploració' que s'entregarà en l'estand de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Per a la celebració d'aquest dia s'han convertit els Jardins de Vivers en un gran espai lúdic amb l'actuació musical de Ramonets, pantalles de projecció, estands de les entitats organitzadores i col·laboradores, lliurament de material promocional i repartiment d'aigua i fruita. Les activitats comptaran amb monitors per a acompanyar a les xiquetes i xiquets.

Amb totes aquestes activitats la Conselleria pretén fer sentir a les xiquetes i xiquets protagonistes i coneixedors dels drets dels quals són titulars, i pels quals se'ls reconeix com a ciutadania activa i de ple dret en tots els àmbits de les esferes públiques i privades.

20 de novembre

Promoure la celebració anual d'aquest dia en la data determinada per l'Assemblea General de les Nacions Unides s'emmarca en la Llei de la Generalitat de drets i garanties de la infància i l'adolescència.

L'elecció del 20 de novembre com a Dia Universal de la Infància coincideix amb el dia que l'Assemblea general de Nacions Unides va aprovar en 1959 la Declaració dels Drets del Xiquet, i en 1989 la Convenció sobre Drets del Xiquet.

Arxivat a:

Destacats