Oltra sobre el trasllat de youtubers a Andorra: "ser patriota és pagar impostos ací"

La valenciana, María Martinez, ha sigut l'única youtuber valenciana que s'ha traslladat a Andorra per a "prosperar més" i pagar menys impostos

Guardar

oltra
oltra

Noms o pseudònims com el Rubius, Patri Jordan o Willyrex estan ressonant més que mai a les principals capçaleres de premsa de l'Estat així com no paren d'eixir per les xarxes socials. No obstant això, tot i que el fet que aquestes persones, com a youtubers i creadors de continguts es facen el seu espai mediàtic i es trasllade a la premsa no seria, a priori, cap problema, però, l'inconvenient sorgeix que des de fa unes setmanes aquest nou model de negoci, i fins i tot d'estil de vida depenent de les visualitzacions, likes i contingut audiovisual a les xarxes i a YouTube, és que els seus creadors com el Rubius, Patri Jordan o Willyrex han decidit traslladar el seu domicili a Andorra per tal d'evadir impostos i augmentar el seu nivell econòmic.

El territori valencià, no s'ha quedat al marge d'aquesta situació, i per això, tot i que sols hi ha un cas, la youtuber valenciana María Martínez és l'última de les estreles de la famosa xarxa social que ha decidit traslladar la seua residència a Andorra. Els seus vídeos, en castellà, tot i ser valenciana, en què fa esport i dona consells per a una vida sana, han fet que es multipliquen les subscripcions als seus canals des del confinament, època en què la impossibilitat de fer esport al carrer o als gimnasos ha obligat molta gent a recórrer als vídeos de YouTube.

En relació amb açò, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha declarat sobre aquests fets que "ser patriota és pagar impostos ací". Fent referència al moment de pandèmia que vivim, Oltra, indignada quant a la decisió d'aquesta i altres youtubers sobre el seu trasllat a Anodrra, ha especificat que amb els impostos es paguen els recursos sanitaris, entre altres, tan necessaris en aquest moment que patim per la COVID-19.

Ara, María ha anunciat que seguirà els passos d'altres famosos youtubers com el Rubius, Patri Jordan o Willyrex i segons ha explicat al seu compte d'Instagram, ho fa perquè allí té "més possibilitats de prosperar en el seu sector".

Un trasllat no exempt de polèmica, ja que al país veí pagarà molts menys impostos que a Espanya i, a més, els que paga tampoc acabaran reinvertits en el nostre país. Cal recordar que a Espanya les rendes superiors a 300.000 euros paguen un 47% d'impostos i a Andorra, les rendes superiors a 400.000 euros a penes tributen un 10%. D'aquesta manera una persona amb ingressos d'un milió d'euros a l'any tributaria a Espanya uns 451.000 euros a Hisenda mentre a Andorra a penes arribaria als 100.000 euros d'impostos, una diferència de més de 300.000 euros.

El debat sobre si és correcte o no tributar fora d'Espanya no és nou. Abans el protagonitzaven les estreles de l'esport, i ara les d'internet. Sobretot, a partir de les declaracions de l'streamer Ibai Llanos, que assegura que ell no se n'anirà a Andorra, i que li sembla bé tributar a Espanya "perquè ho fa tothom".

Arxivat a:

Destacats