Oltra veu en l'ampliació del Port de València i l'Aeroport del Prat un "menyspreu a la vida"

Guardar

La vicepresidenta Mónica Oltra en la III Assemblea Nacional de los comuns
La vicepresidenta Mónica Oltra en la III Assemblea Nacional de los comuns

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha considerat que en els projectes d'ampliació del Port de València i l'Aeroport de Barcelona-El Prat hi ha una "dialèctica igual, que és el menyspreu a la vida i el menyspreu a poder habitar aquest planeta".

Ho ha dit aquest diumenge en l'acte de clausura de la III Assemblea Nacional dels comuns a Barcelona, juntament amb la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz; el ministre de Consum, Alberto Garzón; la ministra de Drets Socials, Ione Belarra --per vídeo--; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la líder dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach.

Oltra (Compromís) ha remarcat que aquests projectes d'infraestructura són "un problema compartit" entre totes dues ciutats, en els quals es declara la guerra a la vida --en les seues paraules-- perquè les ampliacions afectarien els espais naturals de l'Albufera (València) i la Ricarda (Barcelona).

Segons ella, els diners hauria d'invertir-se en altres aspectes, com ser "resilients davant el canvi climàtic, en serveis públics forts perquè la gent estiga protegida, en emergències, en igualtat, a reduir la jornada laboral per a treballar menys i viure millor".

"Aquesta és l'altra política que es pot fer, i es demostra cada dia a Barcelona i a València. Són les altres polítiques que han de fer-se", ha afirmat, i ha afegit que l'espai del seu espectre polític ha assumit la veu d'un poble i que caminaran junts decididament.

"HEGEMONITZAR" EL LLENGUATGE POLÍTIC

Oltra ha opinat que el seu espai polític ha aconseguit, a més, "hegemonitzar en el sentit profund de la paraula el discurs públic i el llenguatge polític" de totes les formacions en sis anys.

"Han assumit el llenguatge: han hagut d'assumir que es creuen el canvi climàtic, i han hagut d'assumir que tots són feministes. No hi ha ningú que no ho siga", ha assegurat, i ha criticat que ara el PP també parla de posar a les persones en el centre de la política.

Ha afegit que aquest canvi en el discurs polític és actualment normal, però que no ho era fa uns anys, la qual cosa demostra la forta presència del seu espai polític: "Això és el que el bipartidisme encara no ha entés, i continuem sent intrusos per a ells".

Destacats