Oltra reivindica un feminisme 'més transversal i una mirada igualitària en més llocs'

Guardar

19-10-03_Oltra_Premios_E-woman
19-10-03_Oltra_Premios_E-woman

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat la necessitat d'impulsar "un feminisme més transversal i una mirada igualitària en més llocs que permeta l'apoderament i la visibilització del talent de les dones". Així, ha assegurat que "el moviment feminista i l'ecologista "estan transformant aquest segle".

La vicepresidenta, que ha sigut l'encarregada d'inaugurar l'acte de lliurament dels premis E-woman 2019, ha assegurat que el nou empenyiment del feminisme "s'escampa per molts àmbits i ha arribat als espais de presa de decisions i a la visibilització i normalització d'aqueix fet", per això, "hem de continuar treballant en aqueixa adreça perquè encara queda molt camí per recórrer", ha informat la Generalitat en un comunicat.

La titular d'Igualtat ha defensat així que, a pesar que les dones són més de la meitat de la població i estan molt preparades, "la taxa d'atur les castiga més i tenen més contractes precaris i a temps parcial", la qual cosa consolida una bretxa salarial que "ve motivada perquè són els homes els que tenen més possibilitats de promoció professional".

En la seua intervenció, Oltra ha fet referència als dos moviments globals que estan transformant aquest segle que són "el feminista i l'ecologista, un liderat per dones i l'altre per joves", la qual cosa demostra, al seu judici, la força i el poder de mobilització d'aquests dos col·lectius.

En aquest àmbit, la vicepresidenta ha posat l'accent a recordar que els lideratges femenins "són només una part de la lluita", perquè feminitzar la societat "és més que arribar a l'èxit professional, és també no oblidar a les dones migrants i a les dones més vulnerables i en risc d'exclusió social que viuen altres tipus de precarietats que hem de combatre junts".

Així mateix, ha enaltit alguns dels valors feministes com "la cooperació, la constància, el treball en equip, l'esforç quotidià i la qualitat", i ha enumerat algunes de les diferències que existeixen amb els lideratges masculins, "més competitius, amb organitzacions més verticals i jeràrquiques i centrats en l'èxit i el triomf".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha reivindicat que els valors i referents per als xics i les xiques "no tinguen res a veure amb ser home o dona sinó amb ser persona", de manera que deixen d'estar diferenciats en funció del gènere.

Finalment, la vicepresidenta ha aplaudit la celebració de trobades com eWoman, "espais femenins i feminitzats" on es posa de manifest que les dones són essencials també per a la transformació i la innovació, i ha felicitat les premiades per ser dones "inspiradores i motivadores".

Arxivat a:

Destacats