Oltra reivindica la col·laboració de la joventut en el disseny i elaboració d'uns pressupostos participatius per a l'any vinent

La vicepresidenta s'ha reunit amb la nova presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Cristina Martínez

Guardar

21-01-20_Oltra_reunion_CVJ
21-01-20_Oltra_reunion_CVJ

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat "la importància de la col·laboració de la joventut en el disseny de les polítiques del Consell del Botànic", concretament "en l'elaboració d'uns pressupostos participatius de la Generalitat de cara a l'any 2022", perquè la participació de la joventut tinga "un pes específic" en el desenvolupament de les polítiques públiques.

La vicepresidenta ha mantingut una reunió amb la nova presidenta del Consell Valencià de la Joventut, Cristina Martínez, per a concretar i planificar el treball i les col·laboracions futures amb la Conselleria, a través de l'Institut Valencià de la Joventut, i generar sinergies entre totes dues institucions.

Un altre dels temes tractats durant la trobada, segons ha explicat la vicepresidenta, ha sigut el projecte 'Joves en marxa' del Consell Valencià de la Joventut, subvencionat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb càrrec al tram autonòmic de l'assignació tributària del 0,7% de l'impost sobre la renda per a les persones físiques (IRPF) en la Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa, ha assenyalat Oltra, consisteix a impartir en els instituts d'educació secundària de la Comunitat uns tallers que permeten "detectar, diagnosticar i combatre els discursos i actituds d'odi" que puguen donar-se en l'àmbit escolar.

8,6 milions d'euros

La vicepresidenta ha posat l'accent en les polítiques de suport a la joventut impulsades des del Consell i que tenen el seu màxim exponent "en la llei de Joventut i en l'Estratègia Valenciana de la Joventut, que es van aprovar la legislatura passada i que actualment s'estan implementant".

En aquest sentit, ha recordat que en els pressupostos del seu departament per a enguany s'inclouen 8,6 milions d'euros per a "enfortir" la xarxa d'atenció a la població juvenil, la qual cosa permetrà contractar 303 professionals de joventut.

Entre aqueixes contractacions, figuren com a novetat i com a fruit de l'aprenentatge de la pandèmia de la COVID-19, nou professionals de la psicologia per a coordinar programes i intervencions sobre la salut emocional de la joventut valenciana.

Consell Valencià de la Joventut

El Consell Valencià de la Joventut és l'òrgan encarregat de defensar els interessos i els drets de la joventut, i col·laborar en la promoció d'una efectiva igualtat d'oportunitats de les persones joves en el seu desenvolupament polític, social, econòmic i cultural, i de fomentar l'associacionisme de les persones joves perquè emprenguen en grup la solució de les qüestions que els afecten.

Així mateix, ostenta la representació del moviment associatiu juvenil valencià en les institucions i col·labora amb la Generalitat en el desenvolupament de les polítiques integrals de joventut.

Entre altres funcions, és l'encarregat de la creació de consells de joventut d'àmbit local i territorial; la prestació de serveis a les associacions i els consells locals de la joventut que ho formen; la participació en els òrgans consultius de l'administració quan se li requerisca i l'elaboració anual d'un informe sobre les actuacions que realitza.

La Llei de Polítiques Integrals de Joventut estableix a més que podrà proposar, en el seu cas, les mesures que es consideren oportunes per a la millora de la qualitat de la vida dels i les joves i per a promoure la cultura, especialment, el valencià i la cultura valenciana.

Arxivat a:

Destacats