Oltra no descarta confluir amb el partit d'Errejón per a "no deixar orfes els votants d'esquerres"

Aposta per una opció àmplia contra "els nostàlgics del bipartidisme" i recorda que Sánchez "ja ha fracassat"

Guardar

oltra_errejon
oltra_errejon

La vicepresidenta del Govern valencià i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, no ha descartat que la coalició puga confluir amb el partit d'Íñigo Errejón, Más Madrid, en les eleccions generals del 10 de novembre, mitjançant una "aliança àmplia" que permeta "no deixar orfes els votants d'esquerra", contra "els nostàlgics del bipartidisme".

Açò sí, ha remarcat que Compromís està "explorant tot el panorama" i que veu al partit d'Errejón "molt focalitzat en la Comunitat de Madrid". A l'espera de l'Executiva de la coalició del pròxim dilluns, ha garantit que no són "sectaris" i que pretenen "parlar amb tothom per a aconseguir eixa convocatòria àmplia".

Fins aleshores, Oltra ha puntualitzat aquest divendres en declaracions a la Cadena SER que se centren a buscar aliances "en el real, sobre el que ja ha passat però és un futur incert en aquest moment", per a sumar les opcions allunyades del bipartidisme.

"Si tothom va buscant el vot de centre, anem a deixar orfes les esquerres", ha advertit, per a manifestar la seua confiança a aconseguir sumar abans del 10N a "companys de viatge que cobrisquen eixes esperances".

Respecte a si ha parlat amb el líder de Podem, Pablo Iglesias de possibles aliances --per a repetir la confluència amb la qual es van presentar en 2015--, ha insistit que "s'està explorant tot el panorama" i que Compromís està "parlant amb tothom". Ara bé, ha indicat que com a vicepresidenta se centra en les tasques de govern i deixa les qüestions de partit a uns altres.

"CONFUSIÓ" MONCLOA-PSOE

Oltra ha criticat que és una cosa que "des de Moncloa no s'ha fet" durant les negociacions i que li ha "preocupat molt". "Una cosa és el president en funcions i una altra el candidat. Una cosa és que negocien els representants del PSOE i una altra que negocien els ministres. Eixa confusió no és bona", ha recalcat, i ha recordat la "mala experiència" a la Comunitat Valenciana perquè "es comença confonent la sala de premsa i s'acaba confonent la caixa".

En tot cas, ha posat l'accent que una possible aliança és una "decisió col·lectiva" de Compromís i que la seua opinió només és "una més". En l'Executiva del dilluns espera "anar desentranyant qual és el camí perquè els terminis són molt curts" fins al 10N.

ERREJÓN

Sobre el partit d'Errejón, ha sostingut que ho veu "molt focalitzat a Madrid, on ha tret molt bons resultats i hi ha molt a fer en un govern presidit per (Isabel Díaz) Ayuso (PP) i mediatitzat per Vox". Ha subratllat que "en principi" ho veu "ací" i que desconeix "si va a haver-hi altres moviments", a més de remarcar que no és qui per a aconsellar-li que es present.

En general, ha advocat per "buscar una aliança de tot el que es mou en eixe àmbit que vol una solució política a favor de les persones i no s'emmarca en les polítiques d'austericidi liberal que han marcat la ruta d'Europa, lamentablement".

I ha rebutjat "el rearmament dels nostàlgics del bipartidisme antic" per a defendre una opció "àmplia" per a no "trencar-los el cor" als votants d'esquerres. "És una situació extraordinària que necessita de respostes extraordinàries", ha emfatitzat.

"SI ALGÚ NO POT DORMIR, QUE ES PRENGA VALERIANA"

Pel que fa a la postura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha defès que és necessari que les postures se centren "en el polític no en el personal", després que el líder del PSOE assegurar aquest dijous que "no dormiria a la nit" amb membres inexperts d'Unides Podem al capdavant de ministeris com el d'Hisenda, Transició Ecològica o gestionant la Seguretat Social. "Si algú té problemes per a dormir, que prenga valeriana", ha resolt Oltra.

Arxivat a:

Destacats