Oltra: "La Renda Valenciana d'Inclusió és la nostra eina més potent de lluita contra l'empobriment"

En 2022 es posaran en marxa 64 itineraris d'inclusió social als quals se suma el Programa 'Pilotem', amb 10,2 milions d'euros en col·laboració amb el tercer sector

Guardar

La vicepresidenta Mónica Oltra ha analitzat amb representants de Càritas les mesures del Consell per a lluitar contra la pobresa i l'exclusió social
La vicepresidenta Mónica Oltra ha analitzat amb representants de Càritas les mesures del Consell per a lluitar contra la pobresa i l'exclusió social

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el nombre de persones beneficiàries de la Renda Valenciana d'Inclusió ha crescut en els últims set anys un 219%. Així mentre que en 2015 el nombre de persones destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) era de 23.645, les actuals de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI) són 75.493. En aquest sentit, ha afirmat que la RVI "és la nostra eina més potent de lluita contra l'empobriment".

Per això, s'ha passat d'un pressupost de 32,4 milions d'euros en 2015 per a rendes d'inserció, a 276,2 milions d'euros executats en l'exercici de 2021, cosa que significa 243,8 milions més, ha apuntat.

Aquest increment ha permés "dignificar les quanties", de manera que si en 2015 "la prestació de la RGC implicava per a una família de 4 membres 392 euros/mes, amb la RVI per a aqueixa mateixa família suposa fins a 1.139,40 euros/mes amb complement d'habitatge, drets energètics o quota hipotecaria".

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb els presidents de les delegacions de Càritas a València, Ignacio Grande; Alacant, Víctor Manuel Mellado; i Castelló, Juan Manuel Aragonés, amb els quals ha tractat sobre els resultats de l'Informe Exclusió i Desenvolupament Social (FOESSA) en la Comunitat Valenciana i les mesures en les quals treballa la Conselleria per a reduir la taxa de risc de pobresa o exclusió social (AROPE) i amentar la inclusió.

Durant la trobada, la vicepresidenta ha detallat les mesures que s'estan duent a terme en la Comunitat Valenciana per a combatre la pobresa i l'exclusió social que encara es ressent de la crisi de 2008 i de la gestió d'aquesta.

Entre les mesures impulsades pel seu departament, a més de la RVI, la vicepresidenta ha ressaltat el treball en comú amb les entitats del tercer sector contra l'exclusió social i a favor de la inclusió, entre les quals ha destacat la col·laboració amb Càritas.

Aquesta creació de sinergies permet que la millora econòmica de la RVI "vaja acompanyada d'uns itineraris d'integració tant social com laboral perquè les persones puguen tindre el seu projecte de vida independent, que és al que aspira tothom en defensa de la seua dignitat".

Itineraris d'inclusió

Així, el Programa d'implementació d'itineraris d'inclusió social, preveu per a aquest 2022 la creació de 64 unitats d'itineraris, de les quals cinc ja es troben en funcionament, amb un pressupost de 16.274.950 euros.

A ells se suma el Programa Pilotem, que compta enguany amb 10,2 milions d'euros per a la posada en marxa d'itineraris per a la inserció sociolaboral de persones en situacions d'exclusió o de risc d'exclusió social, a través de les entitats del tercer sector.

Així, la millora del sistema de prestacions, l'impuls dels serveis socials municipals amb l'augment de pressupost i personal per a atendre les persones en situació d'exclusió social o risc d'exclusió, i els itineraris d'inclusió són les mesures que aquest govern està emprant perquè les persones "puguen tindre un projecte de vida independent que, al final, és al que aspira tothom", ha conclòs la vicepresidenta.

Arxivat a:

Destacats