Oltra: "La Llei d'Accessibilitat Universal convertirà la Comunitat Valenciana en un territori plenament inclusiu"

La Conselleria obri un període d'audiència i informació pública sobre l'avantprojecte de la Llei d'Accessibilitat Universal i Inclusiva

Guardar

La vicepresidenta ha assistit a la presentació del projecte de senyalització inclusiva de la Universitat Miguel Hernández d'Elx
La vicepresidenta ha assistit a la presentació del projecte de senyalització inclusiva de la Universitat Miguel Hernández d'Elx

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la Llei valenciana d'Accessibilitat Universal i Inclusiva convertirà a la Comunitat Valenciana en un territori "plenament inclusiu", perquè l'accessibilitat "és la columna vertebral de la inclusió i la igualtat d'oportunitats".

La vicepresidenta ha assistit a la presentació del projecte de senyalització inclusiva de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, on ha destacat que les administracions públiques han de garantir que tots els llocs, tots els serveis i tota la informació, siga com siga la seua naturalesa, "siga accessible per a totes les persones".

En aquest sentit, ha assenyalat que la senyalística inclusiva en els quatre campus de la Universitat Miguel Hernández s'engloba en l'objectiu del Consell d'avançar cap a una societat sense barreres, "sobretot sense barreres mentals", per a aconseguir un món "lliure d'estereotips, prejudicis i ideologies que ens divideixen i confronten".

Oltra ha destacat que la senyalística inclusiva integra al major nombre de persones possible, "perquè no deixa al marge a cap col·lectiu, considerant no sols a les persones amb diversitat funcional, sinó atenent també qüestions com la diversitat de gènere, cultural o de procedència".

En definitiva, el projecte constitueix un conjunt innovador, obert i dinàmic que manifesta "la capacitat i el valor dels pictogrames com a eina de comunicació", de manera que garanteix que tota la comunitat universitària, totes les persones tinga accés autònom a tots els llocs i tots els espais, "amb independència de les seues condicions", ha assegurat.

Accessibilitat universal i inclusiva

Precisament hui, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha obert un període d'audiència i informació pública sobre l'avantprojecte de la Llei d'Accessibilitat Universal i Inclusiva de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu que les persones o entitats interessades puguen realitzar les seues aportacions.

La vicepresidenta ha explicat que l'elaboració d'aquesta llei és un compromís del segon acord del Botànic que recull, garantir l'accessibilitat universal d'acord amb la convenció de l'ONU i els drets de les persones en el seu accés a tots els espais públics i privats, entorns naturals, sistemes de transport, mitjans de comunicació i serveis d'atenció a la ciutadania.

Amb la nova llei, ha assegurat Oltra, es posen les bases legals que eliminen progressivament "qualsevol restricció a l'accessibilitat, i acaben amb totes aquelles limitacions en la mobilitat, en la comunicació o l'enteniment", per a arribar a un lloc, objecte o servei, tant en l'àmbit públic com privat.

La nova normativa es complementarà amb la conscienciació social, la formació de les i els professionals, la coordinació entre les administracions o la col·laboració amb entitats i institucions.

El procés d'audiència i informació pública permet, per un termini de quinze dies hàbils, fer aportacions en el portal webo bé a través del correu electrònic [email protected], amb l'assumpte 'Aportacions a l'avantprojecte de llei d'accessibilitat universal i inclusiva'.

Destacats