Oltra: "L'aliança política de les forces botàniques està per damunt de les aliances electorals"

Guardar

botanic_palau
botanic_palau

La candidata de Compromís a la Generalitat, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que "l'aliança política no sempre ha d'evolucionar en una electoral" perquè "a vegades resta més que suma" i en el moment actual l'electorat "valora molt la pluralitat d'opcions". En tot cas, ha incidit que "l'aliança política de les forces botàniques està per damunt de les aliances electorals".

Així s'ha pronunciat Oltra en declaracions als mitjans en ser preguntada sobre una possible confluència de la seua formació amb Podem de cara a les eleccions generals del 28 d'abril. Sobre aquest tema, ha incidit que les últimes convocatòries han demostrat que la ciutadania "valora molt la pluralitat d'opcions i poder optar per la que més s'acosta al seu pensament".

Al seu judici, "tindre més forces polítiques està sent més un factor de suma que confluir i que potser això dissuadisca a alguna persona perquè el conjunt ja no li agrada tant com el projecte per separat". "Com en aquest moment suma més la diversitat, pensem que electoralment és millor la diversitat", ha indicat.

En tot cas, ha incidit que després de les eleccions es donen les aliances polítiques, que estan "per damunt de les electorals" i en el cas valencià Compromís el té clar: "L'aliança política de les forces que han sostingut a l'actual govern valencià està per damunt dels acords electorals i es mantindrà abans i després de les eleccions, no ha de ser sempre sinònim d'una aliança electoral".

El que sí que s'està estudiant, ha recordat Oltra, és la possibilitat d'una confluència "botànica" per al Senat per a portar a aquesta Cambra el "sentir majoritari" de la Comunitat, atés que en aquest cas és un sistema majoritari i no proporcional.

Preguntada sobre si hi haurà primàries per a triar al cap de llista per al 28 d'abril, ha indicat que encara que la convocatòria "no era esperada", Compromís s'ha caracteritzat "sempre per processos oberts i participatius" i està segura que també n'hi haurà en aquest cas.

Arxivat a:

Destacats