Oltra i Puig es reuniran la pròxima setmana en un encontre bilateral

Davant les discrepàncies internes entre la vicepresidenta del Consell i el president, així com els dos principals partits de l'esquerra valencianista, tots dos líders intentaran reconciliar-se la setmana vinent

Guardar

Ximo Puig-2
Ximo Puig-2

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat que mantindrà una "trobada bilateral" amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la setmana vinent, després de les discrepàncies entre tots dos i entre Compromís i el PSPV. En tot cas, ha negat que tinga diferències amb el Consell i ha assegurat que se sent "còmoda" parlant en nom de tot el govern valencià.

Oltra: "Diferència no és ruptura o fallida"

"Diferència no és ruptura o fallida", ha recalcat en la roda de premsa després del ple setmanal, insistint que hi ha "normalitat institucional" en el tripartit del Botànic que comparteixen PSPV, Compromís i Unides Podem. Precisament, la comissió de seguiment del pacte es reuneix dimecres que ve en la seu de Compromís.

Les últimes discrepàncies entre Oltra (Compromís) i Puig (PSPV) es deuen tant al pressupost de la seua Conselleria d'Igualtat com a les restriccions contra el coronavirus. A això es va sumar fa uns dies que la vicepresidenta va fer públic en Twitter que l'estratègia valenciana de recuperació que va anunciar el 'president' en un gran acte era un document de treball que "haurà de ser consensuat".

Oltra, que fa setmanes que està demanant una reunió amb Puig i dient que "no hi ha novetats", ha assegurat que espera que la setmana que ve puga produir-se aquesta "trobada bilateral" i que és "una esperança que està fonamentada", preguntada per la "tempesta interior" en el govern del Botànic i per si la reunió és una esperança o un desig.

Jorge Gil - Europa Press

En aquest escenari, ha posat l'accent que en el Botànic "hi ha diferents visions, com és conforme a un govern plural de coalició". "No és que mantinga diferències amb el Consell, sinó que en el si del Consell hi ha diferents mirades, són dos matisos importants", ha recalcat.

'Em sent igual de còmoda com a portaveu com es pot sentir el president

Sobre si s'ha plantejat deixar de ser la portaveu, Oltra ha defensat que se sent "tan còmoda exercint les funcions de portaveu de tot el govern plural com es pot sentir el 'president' presidint el conjunt d'un govern plural o qualsevol conseller". "Igual de còmoda, soc portaveu de tot el Consell, el 'president' és president de tot el Consell, clar que ens trobem còmodes en la mateixa posició", ha insistit.

Com ve repetint en les últimes setmanes, ha sostingut que "diferència no és divisió, sinó diferents mirades al servei d'un projecte comú", que al seu judici és l'important. "I és precisament el projecte comú el que ens fa sentir còmodes, tant en les coincidències com en les diferències", ha afirmat, alguna cosa que cadascun exerceix "en la seua responsabilitat col·lectiva".

Destacats