Oltra i Climent destaquen la vinculació del Sexenni amb les arrels del poble valencià

Guardar

Foto_Morella_2_
Foto_Morella_2_

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat al costat del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, que la singularitat i el simbolisme del Sexenni de Morella aconsegueixen transportar a tots els visitants "a les arrels" del poble valencià.

Durant la seua visita a la celebració del 54º Sexenni, Oltra ha afegit a més que aquesta festa conjumina aspectes de la tradició valenciana "com el religiós, el cultural o el de les danses", i ha reconegut que malgrat ser "una enamorada de la vila des de fa molts anys" aquesta és "la primera vegada" que té l'oportunitat d'assistir a un Sexenni.

"Estic xopant-me i fent una immersió en aquesta festa, compartint-la amb el poble de Morella i també amb els milers de visitants que està rebent aquesta setmana la ciutat", ha prosseguit la vicepresidenta.

Per la seua banda, el conseller d'Economia Sostenible ha expressat que la celebració morellana és "una de les tradicions més importants" que existeixen a la Comunitat, i ha reivindicat que es pose en valor perquè "marca clarament quin hem sigut, què som i què serem els valencians i valencianes en el futur".

Climent ha explicat que rememorar la història valenciana "és també posar en valor a la seua gent", i ha asseverat que açò els habitants de Morella "ho fan contínuament i s'accentua encara més cada sis anys amb el Sexenni". Finalment, el conseller ha agraït al consistori de la localitat la seua invitació per a xopar-se "d'aquesta tradició i aquestes arrels".

Arxivat a:

Destacats