Oltra exigeix al Govern un any després de la gran marxa pel finançament el canvi del model o mesures correctores

Guardar

oltra_presupuestos_2019
oltra_presupuestos_2019

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha exigit aquest divendres al Govern central, un any després de la gran manifestació unitària que va recórrer València en demanda d'un finançament just, que aprove aquesta legislatura un nou model o, en defecte d'açò, "mesures correctores" per a "acabar contra aquesta injustícia".

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat sobre aquest tema que un any després d'aquest gran marxa "s'ha avançat en conscienciació ciutadana" i "ara cal avançar en la conscienciació de qui té la potestat de canviar aquest sistema"

Sobre aquest tema, ha apuntat que les declaracions del Govern central estan sent "un poc volubles" sobre quan se'n va a escometre una reforma del sistema de finançament. No obstant açò, ha assenyalat que com el Consell és "un govern esperançat prefereix ser optimista, esperançat i pacient" i "confiar que el Govern d'Espanya ho aborde aquesta legislatura".

En defecte d'açò, ha exigit "mesures de correcció" per a les comunitats que estan sent "injustament tractades com la Comunitat Valenciana i Múrcia" perquè "nosaltres tenim una visió global".

"Si no es canvia el sistema en el seu conjunt més prompte que tard hauran d'aplicar mesures correctores d'una injustícia i encara que som pacients ens està entrant un sentiment peremptori de necessitat de la reforma", ha apuntat.

Sobre aquest tema, ha recordat que la manifestació del passat 18 de novembre va ser "un gran esforç" de "convocatòria unànime" que ha suposat "un avanç en major conscienciació entre els valencians que aquesta Comunitat està rebent un tracte injust des de fa dècades de l'Administració General de l'Estat" i que suposa tindre "menys oportunitats i drets".

En eixe sentit, ha recordat que, segons la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, cada habitant de Cantàbria percep 8.000 euros més que un valencià a pesar de ser una comunitat "rica", la qual cosa suposa 4.000 milions que la Comunitat Valenciana, tres vegades més que el pressupost de tota la Conselleria de Polítiques Inclusives. "El sistema està per a equilibrar no per a augmentar la desigualtats que és el que està passant i és pervers", ha recriminat.

Arxivat a:

Destacats