Oltra: "Estem lluitat per evitar que l’emergència sanitària siga també una emergència social"

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives compareix a la Diputació Permanent de les Corts

Guardar

49804962341_6c9cec5263_c
49804962341_6c9cec5263_c

Comence agraint a cadascuna de les persones que treballen en el sistema de públic valencià de serveis socials social de la Comunitat Valenciana el seu esforç i la seua generositat. Mónica Oltra
Amb aquestes mateixes paraules començava el discurs de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives davant la Diputació Permanent que ha tingut lloc hui dimecres 22 d'abril a l'hemicicle de les Corts Valencianes. Un discurs que ha començat amb agraïments "a tota la societat", però amb un reconeixement especial "per als xiquets, les xiquetes i la nostra població adolescent, que ens està donant una lliçó de vida i de maduresa difícil d’oblidar", segons ha declarat Oltra.
La societat valenciana té un gran futur perquè tenim amb ells i elles un gran exemple en el present. Mónica Oltra
No obstant això, les paraules de la vicepresidenta Oltra han continuat en una explicació cronològica de totes aquelles mesures que s'han adoptat des de la Vicepresidència segona i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives segons ha anat evolucionant la crisi. D'aquesta manera, Oltra ha declarat que la gestió de la COVID-19 per part de la seua conselleria s'ha centrat a previndre i protegir les persones i col·lectius que pogueren veure’s afectats per l’expansió del virus; atendre les persones afectades i contindre l’avanç de l’epidèmia; mantindre la prestació dels serveis en la seua integritat -és a dir, trobar vies alternatives per continuar prestant serveis que ara no es poden fer de manera ordinària- ; donar una resposta àgil i eficaç a les noves situacions de vulnerabilitat, generades per la pandèmia, i per últim, evitar que l’emergència sanitària siga també una emergència social, tant per a les persones com per a entitats i empreses.

Centres Dona, residències de majors, dependència i altres col·lectius com les persones LGTBI o les xiquetes gitanes i xiquets gitanos que participen en el programa ‘Kumpania' han sigut els majors beneficiaris de totes aquestes polítiques de serveis socials, polítiques per les quals, segons Oltra, "altres comunitats autònomes s’han interessat".

Un altre àmbit a què s’ha dedicat atenció específica és el de les persones joves, per això el 31 de març l’Institut Valencià de la Joventut va posar en marxa la plataforma d’Oci Educatiu #IVAJDesDeCasa que, amb propostes participatives i de voluntariat a través de les xarxes socials, convida la gent jove a continuar connectada amb activitats d'oci educatiu. D'aquesta manera, es poden trobar propostes de formació educativa, artística i lúdica, que faciliten la interacció d'una manera positiva a través de les xarxes socials i que fomenten el pensament proactiu.

S'han llançat concursos de mems (#aramems), de fotografia (#arafotografia), de monòlegs (#aracomèdia), de relat breu (#aramirades) i de Youtubers (#arayoutubers). Mónica Oltra
L’1 d’abril la Direcció General d’Infància i Adolescència va establir un protocol per a l’atenció immediata de xiquets, xiquetes i adolescents amb necessitats de protecció derivada de la pandèmia. Així, s'estableixen models unificats de recollida d’informació per adoptar ràpidament mesures de protecció i establir pautes d’atenció psicològica.

Cal dir a més, que des de la conselleria es fa un seguiment diari de tots els centres, amb una atenció personal i constant per previndre i protegir aquestes persones especialment vulnerables. Mónica Oltra

Des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'han distribuït 407.646 EPIs (260.735 mascaretes, 22.015 ampolles d’hidrogel, 95.300 guants, 29.306 protectors facials) més 120 termòmetres, 20 equips de protecció i 50 tapabotes. Aquesta distribució ha arribat a tota classe de centres, inclosos, per exemple, llocs de residència habitual d’ordres religioses i infermeries religioses que, acollint-se a la normativa derivada del decret d’alarma, es van dirigir a nosaltres entenent que, adquirien la consideració de residències i, per tant, havien de ser ateses per aquesta conselleria.

Per províncies, i en números totals, a la província de Castelló s’han distribuït 47.550 unitats, a la de València 199.750 i a la d’Alacant, 160.156. Mónica Oltra
El Consell valencià ho té clar i així ho ha exemplificat la vicepresidenta Oltra, qui ha dit que "hem prioritzat les polítiques socials, i ara, amb més raó que mai, anem a continuar enfortint-les". D'aquesta manera, s'ha ampliat el crèdit per a la renda valenciana d’inclusió amb 18.744.476,00€ més i treballant per a pròximes modificacions pressupostàries en aquesta mateixa línia, "perquè ara més que mai la renda es converteix en l’instrument més important de lluita contra l’empobriment i l’exclusió", segons Mónica Oltra. Per altra part, s'han incrementat els crèdits destinats a infraestructures socials, entre ells, centres d’acollida d’emergència temporal amb equipaments en centres i vivendes tutelades per valor de 2.000.000,00 €.

Després d'una àmplia cronologia des dels inicis de la pandèmia al territori valencià fins a les últimes i futures mesures, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha encoratjat a totes i tots els diputats i diputades del Ple de les Corts per lluitar i parar aquest virus.

Perquè un microorganisme al límit de la vida ens ha posat la vida al límit. Mónica Oltra

Arxivat a:

Destacats