Oltra espera un acord amb l'impost de successions en Corts

Guardar

oltra
oltra

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que el Govern valencià manté un full de ruta "clar" en matèria d'impostos: que paguen més les rendes més altes per a anar cap a un sistema de "justícia fiscal". Per tant, espera que els grups del Botànic II (PSPV, Compromís i Unides Podem) arriben a un acord en Les Corts en la Llei de Mesures Fiscals, sobre la bonificació de l'impost de successions a empreses familiars.

Així ho ha afirmat la també coportaveu de Compromís en la roda de premsa després del ple d'aquest divendres, preguntada per les discrepàncies entre els socis de govern. El PSPV va anunciar que intentarà, a través de la coneguda com a llei d'acompanyament, que la bonificació al 99% d'aquest tribut s'aplique a totes les empreses familiars i no hi haja un topall de facturació de deu milions, límit que defensen Compromís i Podem.

Oltra ha confiat que els partits arribaran a "els acords que hagen d'arribar" en la fase d'esmenes de la llei d'acompanyament als pressupostos de 2020. "La línia del Consell és que qui té més ha de pagar més", ha recalcat.

En aquesta línia, ha destacat la "gran reforma" que va entrar en vigor en 2017 perquè, en un impost tan universal com l'IRPF, "un milió i mig de valencians tingueren menys pressió fiscal, els que tenen les rendes més baixes i mitjanes", en lloc de la situació anterior que veien com "un atac a la progressivitat". També ha recordat que la reforma està basada en un informe d'experts "de reconeguda trajectòria".

Respecte a successions, ha ressaltat que només el 14% de valencians que van heretar van haver de fer front en 2017 a aquest impost, així com que el 92% van pagar menys de 100.000 euros. El 8% restant era "la població amb més poder adquisitiu".

Per tot això, la vicepresidenta de la Generalitat ha insistit que "el full de ruta del Consell està clara: anar a un sistema de justícia tributària i fiscal" en el qual "els que més tenen han d'aportar més".

Arxivat a:

Destacats