Oltra: "El projecte TinnGO de transport inclusiu és el reflex de la necessitat d'aportar la mirada feminista per a posar a les persones en el centre"

La vicepresidenta ha participat en les jornades finals d'aquesta iniciativa d'ITENE finançada amb els Fons Horitzó 2020

Guardar

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha participat en les jornades finals del projecte TinnGO de mobilitat i transport inclusiu impulsat per l'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE), del qual ha destacat és "el reflex de la necessitat d'aportar la mirada feminista per a posar a les persones en el centre de les polítiques".

"Pensar en les persones en plural és observar la diversitat de les persones pel seu gènere, edat, lloc de residència, capacitats motores, sensorials, etc. i apostar pel futur", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha ressaltat que la millor manera de dissenyar un transport que pensa en totes les persones "és incloure en el disseny a totes les persones" i ha felicitat ITENE per haver participat en aquest projecte conjunt durant tres anys, que és "l'inici d'un canvi en la forma en què mirarem i dissenyarem el transport i, per tant, el territori".

Oltra ha assenyalat en la seua intervenció que el projecte TinnGO té com a objectiu "explorar les vies per a fer del transport un espai més amable, segur" a més de permetre promoure'l com "un nínxol d'ocupació potencial per a les dones".

Així, s'ha referit als estudis realitzats dins d'aquest projecte, que indiquen els hàbits diferenciats entre dones i homes en l'àmbit de la mobilitat en l'àrea metropolitana de València, o les dificultats que les dones troben per a accedir a l'ocupació en el sector del taxi, malgrat ser per a elles un treball atractiu, dos exemples de "els coneixements i de les vies a explorar per a poder aplicar polítiques públiques més eficients, segures, inclusives i sostenibles".

En aquest sentit, ha afirmat que la informació recollida "serà sens dubte una font d'informació, experiències i aprenentatges cooperatius que ens facilitarà implementar mesures més diverses, inclusives i intel·ligents".

El projecte TinnGO s'ha desenvolupat a través d'una xarxa finançada pels Fons Horitzó 2020 de la Unió Europea que ha comptat amb la participació de 10 hubs, 20 socis i 13 països per a "canviar l'actual situació de la mobilitat, generadora de desigualtats entre homes i dones i generar canvis significatius en el transport europeu".

A aquest efecte se suma també el projecte DIAMOND desenvolupat per l'Institut de Biomecànica de València (IBV) en el qual es treballa, entre altres temes, el canvi de perspectiva per a millorar els serveis de bicicleta compartida, transport públic, ocupació de les dones en les empreses de transport públic i especialment, en el cotxe autònom.

"Totes elles són eines per a aconseguir una nova perspectiva del futur de la mobilitat, on les dones siguen una part essencial, millorant així la vida de les persones i fent de la mobilitat un instrument inclusiu", ha conclòs la vicepresidenta.

Destacats