Oltra: "El foment i la visibilització de l'esport femení és fonamental com a eina d'apoderament de les dones"

Guardar

Mónica Oltra amb mascareta en roda de premsa
Mónica Oltra amb mascareta en roda de premsa

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que l'impuls, "el foment, la promoció i visibilització de l'esport femení són fonamentals com a eina d'apoderament de les dones, per a superar prejudicis i estereotips i també per a garantir l'existència de referents per a les xiquetes i els xiquets, i també per a persones de totes les edats".

En aquest sentit, ha assenyalat que el Consell treballa per a atraure esdeveniments esportius femenins de primer nivell, entre els quals s'ha referit al 25é Campionat del Món d'Handbol o l'Eurobasket 2021.

Així mateix, ha ressaltat la col·laboració del Govern valencià amb entitats que fomenten l'esport femení i el desenvolupament de mesures d'estímul i accés a l'esport femení, així com el treball que es duu a terme per a acabar amb les desigualtats de les dones en l'esport.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració a la Biblioteca de la Dona de l'exposició 'Elles som tots: 10 anys del València CF femení', organitzada per la Fundació València CF, en la qual ha estat acompanyada pel director de la Fundació València CF, Swee Wei Teo.

L'exposició 'Elles som tots' és un recorregut històric i un homenatge als més de 10 anys d'història i trajectòria del Club i un reconeixement a les dones que han tingut una posició destacada en l'esport i que han contribuït a la visibilització dels èxits esportius per part de les dones.

Per a la vicepresidenta és "essencial" que la pràctica esportiva de les dones siga "un fet habitual", i aconseguir la igualtat en la participació amb els homes, tant en l'àmbit amateur com en el professional i en grans competicions i esdeveniments".

"Per això -ha afegit- és necessari visibilitzar a les dones participants en competicions, guanyant medalles, mostrant solidaritat amb companyes i adversàries, esforçant-se i superant reptes", la qual cosa permet "a les xiquetes tindre "referents a seguir i possibilitats de futurs on dibuixar-se; i als xiquets descobrir que l'esport, com la vida, és plural i divers com la societat que ens envolta".

Així mateix, Oltra ha indicat que el foment de l'esport femení és també clau per a acabar amb la imatge dels èxits esportius associats només als homes i per a "trencar estereotips de gènere". Aquest sentit -ha apuntat- el futbol a participar ofereix "una oportunitat única per a avançar".

En aquest sentit, ha felicitat la Fundació València CF per tota la tasca de foment de l'esport femení i, en concret, per aquesta mostra dedicada a les dones futbolistes, que "llança un potent missatge: l'esport pot ser i és motor per a la cultura i la construcció de societats més igualitàries, més justes, més feministes".

Arxivat a:

Destacats