Oltra diu que en el Consell del Botànic es dorm bé: "Segurament perquè ens parlem i arribem a acords"

Guardar

oltra_rueda
oltra_rueda

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat aquest divendres que no pot dir què ha fallat en la política per a arribar a unes noves eleccions, però sí que pot parlar del que es fa en la Comunitat Valenciana amb un Consell del Botànic integrat per PSPV, Compromís i Unides Podem: "Ací dormim, segurament perquè ens parlem, ens escoltem i ens respectem".

"Transigim, arribem a acords, ens hem acostumat a no eixir-nos sempre amb la nostra i això és important aprendre-ho, és terapèutic, modula la personalitat i fa baixar del mascle", ha dit Oltra, després que el president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, diguera que "no dormiria a la nit" amb membres inexperts d'Unides Podem al capdavant d'alguns ministeris.

La portaveu, que ha comparegut davant els mitjans després del ple del Consell que s'ha celebrat a Oriola (Alacant), ha assenyalat davant la pregunta de com valora aquest nou escenari nacional que l'Executiu valencià "hui no ha parlat d'eleccions anticipades" en una localitat en la qual "ha caigut el que ha caigut" i amb milers de persones que no han recuperat la normalitat en les seues vides. "El Consell s'ha dedicat a treballar, a fer el que s'espera d'un govern", ha subratllat.

Qüestionada sobre si ella dorm bé formant part d'un govern de coalició en el qual està Unides Podem, ha assenyalat que ella intenta dormir bé totes les nits" i ha ironitzat: "El meu avi deia que ell dormia bé perquè no tenia pecats".

En qualsevol cas, ha apuntat que en la política "convé despersonalitzar" i cal aplicar "criteris de diàleg, d'escolta, de donar-se un compte que sempre pot aprendre de l'altre, del qual pensa diferent, i sobretot no perdre mai de vista l'objectiu de la política: millorar la vida de les persones en el dia a dia".

Davant la pregunta de si aquesta situació de bloqueig i els nous comicis poden afectar l'elaboració dels pressupostos autonòmics de 2020 i podrien prorrograr-se els actuals, Oltra ha recordat que aquesta setmana va eixir d'Hisenda l'ordre d'elaboració dels comptes i el Consell segueix amb el seu full de ruta, que és elaborar els pressupostos.

"Aqueixa és la voluntat del Consell i és el que hi ha, nosaltres a la nostra, a governar. Què passarà demà? Mire si passen coses, espere que no passe més que el que s'hagen convocat eleccions".

Arxivat a:

Destacats