Oltra diu davant la bilateral per la llei LGTBI que el Consell defensa "ara, abans i demà" les lleis de les Corts

Guardar

oltra_lgtbi
oltra_lgtbi

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el Consell, com sempre, defensa "ara, abans i demà" les lleis aprovades per les Corts, després de conéixer-se que el Govern ha convocat una comissió bilateral en qüestionar dos articles de la llei valenciana d'igualtat LGTBI.

Així ho ha manifestat en ser preguntada sobre si el sorprén o decep aquesta decisió del Govern del socialista Pedro Sánchez: "No em mouria en aqueixos termes tan emocionals, em remet al que aquest Consell sempre ha fet, defensar les lleis que Les Corts han aprovat amb tots els informes favorables de l'Advocacia i del Consell Jurídic Consultiu".

"El que valia fa dos anys quant als recursos que es presenten per l'administració general de l'Estat val ara també", ha dit, per a recalcar que "la missió del Consell és defensar les lleis valencianes" i màximament en casos com la d'igualtat LGTBI, que "amplia drets i és una reivindicació des de fa molts anys dels col·lectius" implicats i és "pionera a Espanya en el tractament del col·lectiu intersexual".

Així, ha reiterat que la missió del Consell "ara, fa dos anys i dins de dos anys, serà defensar allò que el Parlament, sobiranament i amb tots els informes a favor, ha aprovat", en el cas de la llei LGTBI sense cap vot en contra, i aqueixa continuarà sent la senda.

Per això, tant en aquest cas com en uns altres, es continuarà tractant "des de la lleialtat institucional" amb el Govern central, "sempre dialogant i defensant les lleis dels valencians".

Oltra ha reiterat que quan s'aproven les lleis en Les Corts "passen tots els filtres jurídics" i una altra cosa és que en l'àmbit del dret "sempre pot haver-hi diverses interpretacions" sobre una qüestió, com es pot veure amb els vots particulars en les sentències.

COMISSIONS I RECURSOS AQUESTA LEGISLATURA

Preguntada sobre les comissions bilaterals que el Govern central ha plantejat durant la legislatura del Botànic a lleis i decrets valencians, Oltra ha assenyalat que s'han presentat 23, dels quals 15 es van plantejar abans del 13 de juny de 2018 (canvi de l'Executiu de Mariano Rajoy al de Pedro Sánchez) i 8 a partir de llavors.

Ha recordat que una de les qüestions que es van traslladar al govern socialista va ser precisament la retirada d'aqueixos recursos i ha indicat que s'han anat solucionant en arribar a acords o sense ells, però sense la interposició final de recurs d'inconstitucionalitat.

Destacats