Oltra, després de tancar-se l'expedient del Síndic sobre els abusos a menors: "Les mentides tenen les pates molt curtes"

Defensa que no és necessària una comissió d'investigació i critica que el PP "comence l'any tirant una traca de mentides"

Guardar

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, ha destacat, després del tancament per part del Síndic de Greuges de la queixa per la gestió dels abusos a menors tutelades, que "al final les mentides tenen les pates molt curtes i la veritat s'imposa".

Oltra s'ha pronunciat així en la roda de premsa posterior al ple del Consell després de conéixer-se el dijous que el Síndic de Greuges, Ángel Luna, ha resolt el tancament del procediment de queixa per la gestió dels abusos sexuals a menors sota la tutela de la Conselleria d'Igualtat, després que l'administració haja acceptat les seues recomanacions i haja respost a les seues consideracions.

Preguntada per una valoració sobre aquest tema, Oltra ha afirmat que "la valoració la fa el mateix Síndic" en reconéixer en la seua resolució "el notable esforç" de la Conselleria en la dotació de personal i en la seua formació. En aqueix sentit, la titular d'Igualtat ha destacat que s'ha passat de 175 professionals de la infància en 2017 a 297 en 2021.

La consellera ha rebutjat que els abusos sexuals i els fets que els envolten s'hagen produït "per no seguir" les pautes que el Síndic reflecteix en les seues recomanacions. "No té res a veure", ha indicat, i ha remarcat que, de fet, algunes de les indicacions del Síndic "ja estan complides", com l'esment de l'erradicació de la violència en l'Estratègia Valenciana de la Infància. "Unes altres tenen a veure amb la unificació de protocols" i el Síndic "destaca el notable esforç que s'ha fet en l'atenció i detecció precoç", ha insistit.

Sobre el primer enviament d'informació al Síndic, ha reconegut que "va haver-hi un error en la tramitació" i que, per això, tal com consta en la resolució del Síndic, el seu departament ha demanat disculpes. Així mateix, ha negat que aquest error s'haja degut en particular a una falta de personal per a fer front a la tramitació de la resposta del Síndic.

La vicepresidenta compareixerà en la Diputació Permanent de les Corts dimarts que ve per a donar compte de la informació que es va remetre al Síndic i, sobre aquest tema, ha assegurat que encara eixa compareixença "des de la ferma aposta del Botànic i també personal de donar totes les explicacions i raonaments a aquells que vulguen saber la veritat i escoltar".

Oltra ha assegurat que se sent "absolutament recolzada per tot el Consell" i pel president de la Generalitat, Ximo Puig, "en particular".

"LES CONSPIRACIONS NO SÓN TAN BASTES"

En aquest sentit, preguntada per si se sent objecte d'una persecució política, ha afirmat que "no parlaria de persecució i de conspiració" perquè "les conspiracions han de ser una mica més hàbils" i "no tan bastes i grosseres". "Com és tan evident no tinc més que afegir que, al final, les mentides tenen les aneguetes molt curtes i al final la veritat s'imposa".

Quant a la petició del PP d'obrir una comissió d'investigació respecte a la gestió dels abusos i a les xifres reflectides en la primera resolució del Síndic, Oltra ha subratllat que compareixerà el dimarts en Corts i que ha comparegut "set vegades en aquesta legislatura" per a abordar aquest assumpte.

"L'ÚNICA COSA QUE HAN DE FER ÉS EL SEU TREBALL"

La consellera ha asseverat que "no fa falta cap investigació" perquè l'oposició té la informació sobre aquest tema "des de fa temps" i "l'única cosa que ha de fer és el seu treball, llegir-se els protocols, que ara pot perquè quan ells governaven no hi havia, aqueixa és la diferència", ha postil·lat.

"Que feren la faena per la qual se'ls paga, ja estaria bé. No volen investigar res ni els importa res, només han d'escoltar. Pareix que cada dia descobrisquen el foc i la roda. Treballar en l'oposició és una cosa molt seriosa i que un no ho pot ventilar amb quatre titulars de premsa", ha recriminat.

D'aquesta manera, ha lamentat que el PP haja "decidit començar l'any tirant una traca de mentides i falsedats". "Ja està bé la broma del PP, les mentides, embolics i demagògia", ha criticat.

Sobre la causa sobre els abusos a la menor tutelada en els jutjats, ha insistit que ja va explicar "tot" en la seua compareixença d'abril, "ja es va aclarir tot" i es farà el propi en els tribunals.

Arxivat a:

Destacats