Oltra demana que persones independents investiguen el succeït amb Pegasus: "Això no es pot convertir en un circ"

Guardar

La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de prensa posterior al Consell
La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de prensa posterior al Consell

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha demanat aquest dimarts que persones independents "i de prestigi" investiguen el succeït amb el presumpte espionatge a través del programa Pegasus i ha advertit: "Això cal netejar-ho com els estables que va netejar Hèrcules, ja que parlem de Pegàs", si bé, en tot cas, reclama: "Això no es pot convertir en un circ".

Així s'ha pronunciat en declaracions als mitjans en ser preguntada per com valora aquest espionatge i si tem que arribe als governs autonòmics. "Jo més que por, el que tinc és vergonya; quin nom tan bonic per a una cosa tan lletja", ha dit, i ha posat l'accent que es tracta d'un cas de "vulneració massiva de drets civils i constitucionals de primera generació", la qual cosa "és molt greu".

"Que en un Estat s'espie a persones és molt greu, ja siga persones que estan en un govern autonòmic, ministres, advocats o les persones que siguen, és una vulneració de drets de primera generació i cal saber exactament quina ha passat, qui ha perpetrat aquestes actuacions delictives i qui ho sabia i qui no", ha expressat la consellera, per a qui "això cal netejar-ho com els estables que va netejar Hèrcules, ja que parlem d'una figura mitològica com Pegàs, perquè no és tolerable que cap Estat espie a cap dels seus ciutadans".

En aquesta línia, ha subratllat que en un Estat de Dret "si hi ha converses a escoltar, ha de ser amb autorització judicial i en el marc d'un procediment d'investigació penal". I considera que això és "d'una gravetat tal, que s'ha de fer des de la discreció, però també des de l'objectivitat" i amb persones "independents i de prestigi".

"Això no es pot convertir en un circ de veure a qui s'ha espiat hui", ha insistit, per a reclamar "discreció", "transparència" quan estiguen les conclusions i no confondre això últim amb "exhibicionisme".

Preguntada per si quan parla de "netejar" es refereix a dimissions, ha puntualitzat que ella desconeix "si algú que ha fet això està en algun càrrec del qual es puga dimitir".

"No ho sé. El primer és saber i parlar amb coneixement de causa i no tinc coneixement de causa, per la qual cosa no demanaré la dimissió de ningú ni apuntar a ningú", ha resolt, però sí que ha advertit: "Quan sapiem què, qui, com i quan, si cal demanar dimissions o cessaments es demanaran, però de moment cal esbrinar".

Arxivat a:

Destacats