Oltra demana que la pandèmia no paralitze la reforma del finançament: "El Govern pot fer més d'una cosa alhora"

La vicepresidenta Mónica Oltra reitera que "el sistema de finançament va caducar en 2014, se li ha passat l'arròs" i que els valencians mereixen "un tracte just i constitucional"

Guardar

FOTO_OLTRA_PLENO
FOTO_OLTRA_PLENO

La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, ha demanat que la pandèmia pel coronavirus no paralitze la reforma del sistema de finançament: "Un govern que se situa en la feminitat i el feminisme pot fer més d'una cosa alhora. Uns poden gestionar la pandèmia i altres resoldre el sistema de finançament caducat".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per la seua opinió després de la reunió entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el compromís d'agilitar el finançament però sense parlar de terminis.

Sobre aquest tema, Oltra ha reiterat: "Estem davant un sistema de finançament caducat des de 2014. Se li ha passat l'arròs i la societat reclama un tracte just i constitucional".

"Entenem que hi ha una pandèmia pel mitjà, però la pandèmia no pot continuar parant alguna cosa que és una necessitat per a la Comunitat, perquè els valencians tinguen igualtat d'oportunitat i de tracte respecte a altres territoris d'Espanya", ha dit.

En aquesta línia, ha postil·lat: "Estic segura que un govern que se situa en la feminitat i el feminisme pot fer més d'una cosa alhora. Uns poden gestionar la pandèmia i altres resoldre el sistema de finançament caducat".

Al seu judici, "l'arròs està molt passat i no podem esperar molt més al marge de faig instruments financers que ens alleugerisquen els problemes constants de liquiditat". "Fa falta arreglar ja un sistema que ha de ser constitucional i tractar a tots els territoris per igual", ha insistit.

Preguntada per si per part del Consell no es pot fer res més per a aconseguir la reforma, Oltra ha manifestat que poden continuar pressionant i recordant la qüestió: "L'espai polític dóna per a accions en aquest sentit", ha puntualitzat.

En aquesta línia, ha afirmat que "pot ser que representants valencians en el Congrés o al Senat puguen plantejar accions conjuntes per a accelerar el nou sistema de finançament. La política va més enllà dels governs", ha asseverat.

Destacats