Oltra demana paciència després del 9 de maig: "No podem passar d'un dia a un altre a estar sense fre"

Guardar

oltra puig
oltra puig

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha apel·lat aquest dimarts a la paciència de la ciutadania a partir del 9 de maig, quan previsiblement acabarà l'estat d'alarma, perquè "no podem passar d'un dia per a un altre a estar sense horaris i sense fre".

Això sí, ha recordat que la Comunitat Valenciana manté la incidència acumulada més baixa d'Espanya des de fa més d'un mes mentre altres regions estan per damunt de 500 casos entre cada 100.000 habitants, per la qual cosa "hi ha una diferència molt gran" en el conjunt del país.

A partir d'aquesta "bona" situació epidemiològica, Oltra ha avançat que els serveis jurídics de la Generalitat podran "orientar la possibilitat de mantenir el toc de queda sense el paraigua de l'estat d'alarma". En tot cas, "si no fora possible", es podran continuar regulant horaris i activitats amb les competències autonòmiques exclusives.

AGUANTAR UNA MICA MÉS

Tot això, ha reiterat, per a evitar que a partir del 9 de maig hi haja una "desencaixonada" de la població, la qual cosa veuria com un error. "Hem de continuar aguantant una mica més mentre la vacunació avança per a seguir amb aquestes xifres i per a tindre salut i economia, perquè sense salut tampoc hi ha economia", ha aprofundit.

Sense negar que "tots estem molt cansats, molt farts i molt frustrats", Oltra ha pregat a la gent que no es faça malbé "tot el guanyat aquests mesos gràcies a la disciplina de tot el món". "Hem desestressat el sistema sanitari i volem que seguisca així", ha insistit mentre la vacunació guanya velocitat.

Amb tot, ha demanat esperar al Consell Interterritorial de Salut d'aquest dimecres i a la mesa interdepartamental COVID de la Generalitat, que es reunirà previsiblement el dissabte 8 i estudiarà tant els informes jurídics com "sobretot els epidemiològics".

Dalmau, per part seua, ha defensat que el govern valencià "ha fet els deures" en la gestió de la pandèmia i ha demanat que la desescalada siga "rigorosa i amb totes les garanties", com acordarà la interdepartamental on "conjuntament es prendran decisions".

I com a conseller d'Economia, Climent ha confiat que la fi del tancament perimetral de la Comunitat ajude al PIB valencià per la importància del turisme, sense oblidar que cal mantenir la precaució i la "sensatesa" per a evitar "una quarta o cinquena ona que facen prendre mesures que no agraden a ningú".

Destacats