Oltra defensa una vacunació mundial i l'exempció de les patents per a produir vacunes per a països empobrits

Oltra ha presidit la reunió de la Comissió, on s'ha fet eco d'aquesta petició d'Aministía Internacional per a evitar més desigualtats

Guardar

oltra
oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat la necessitat d'una vacunació mundial contra la COVID-19 "que no deixe enrere als països més pobres", fent-se eco de la petició que fa Amnistia Internacional als governs de tot el món i a la indústria farmacèutica perquè prenguen "mesures urgents que garantisquen la producció de dosis suficients per a tota la població mundial".

Es tracta, ha explicat Oltra, que es produïsquen "exempcions en les patents de les vacunes" de manera que puga augmentar la producció i arribar a tothom. "Ens trobem abans una pandèmia mundial de la qual o sortim tots junts o no sortirem", ha remarcat.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions després de la reunió de la Comissió Mixta d'Atenció i Acolliment a Persones Refugiades i Desplaçades de la Comunitat, i ha posat l'accent en la necessitat de fer una distribució "equitativa i efectiva" dels tractaments i de les vacunes perquè "en una pandèmia mundial o sortim tots o no sortim".

Oltra ha explicat que traslladarà al Consell la petició d'Amnistia Internacional i la decisió de la Comissió Mixta per a estendre aquest suport a la resta de membres del Govern valencià.

Agermanament Comunitari

Durant la reunió de la Comissió s'ha tractat també l'èxit de l'acolliment inicial a les famílies que participen en el programa Agermanament Comunitari i l'avanç satisfactori d'aquesta iniciativa que va començar fa cinc mesos en la Comunitat.

Es tracta d'un projecte patrocinat per Acnur juntament amb el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que s'està desenvolupant en els municipis de València, Alaquàs, Almassora, Calp i Cocentaina i que, des del mes d'octubre passat, ha acollit a cinc famílies d'origen sirià procedents dels camps de refugiats que hi ha al Líban.

El programa, que té una durada entre 18 i 24 mesos, compta amb grups locals de persones voluntàries que s'encarreguen de mantenir una relació directa amb aquestes famílies i les acompanyen en tot el procés d'inclusió que pot anar des de l'aprenentatge de l'idioma fins a ajuda per a trobar un treball.

La vicepresidenta ha explicat que tant les famílies com els equips locals de persones voluntàries es troben "altament motivades" per a seguir en aquest procés que té com a últim objectiu "aconseguir una inclusió i autonomia plenes".

Malgrat les restriccions de la vida social imposades per l'emergència sanitària que han impedit desenvolupar moltes de les activitats d'oci previstes, cal destacar que gràcies al contacte habitual amb els grups locals de suport "les famílies no es troben soles en la seua terra d'acolliment", ha assenyalat la vicepresidenta.

Actualment, les famílies ja disposen de la documentació en regla, les targetes sanitàries i comptes bancaris oberts al seu nom on se'ls ingressa una assignació econòmica mensual amb la qual administren les seues despeses.

Així mateix, totes les persones han estat revisades en els centres de salut i se'ls han dispensat les vacunes pertinents. Els nens, nenes i adolescents estan escolaritzats i les persones adultes estan en ple procés d'aprenentatge de l'idioma i coneixement de la cultura i tradicions del seu nou lloc de residència.

Les entitats Servei Jesuïtes a Migrants Espanya i Càritas Diocesana Sogorb-Castelló, Oriola-Alacant i València són les encarregades d'aquesta iniciativa en la Comunitat Valenciana, ja que compten amb "una àmplia i provada experiència en el terreny de la solidaritat i la justícia social, incloent-hi a les persones refugiades entre les destinatàries de la seua acció" ha destacat la vicepresidenta.

La vicepresidenta ha destacat que el programa Agermanament Comunitari Valencià "desenvolupa un model d'acolliment de persones refugiades mitjançant una fórmula que fa que el procés d'inclusió siga més fàcil per a les famílies, però que també provoca un altre efecte fonamental que és el que aporta a la comunitat".

Arxivat a:

Destacats