Oltra creu que ha d'imposar-se la racionalitat i la sostenibilitat ambiental en l'accés nord del Port

Guardar

puerto_valencia
puerto_valencia

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dimecres, sobre l'accés nord del Port de València, que al final ha d'imposar-se en aquesta infraestructura la "racionalitat, la raó" i que siga sostenible ambientalment.

Oltra, que ha visitat la base aèria d'Énguera (València), s'ha pronunciat en aquests termes en ser preguntada per la posició del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui ha proposat a Foment, Autoritat Portuària i a Ajuntament de València una reunió al setembre per a fixar els criteris del desenvolupament del Port, amb l'objectiu d'aconseguir una "major coordinació" en totes les actuacions relatives a la infraestructura i la seua connexió amb la ciutat.

Al mateix temps, España ha instat a l'APV a realitzar un estudi tècnic que valore la "viabilitat" de l'accés nord mitjançant transport ferroviari i que en eixa trobada de setembre es pose en marxa "una taula de diàleg permanent que aborde l'equilibri entre el respecte mediambiental i el desenvolupament econòmic del Port". D'aquesta forma, el Consell recolza la tesi de l'alcalde de València, Joan Ribó, sobre aquesta qüestió i la necessitat d'un estudi sobre l'accés nord mitjançant transport ferroviari.

Oltra ha recalcat que el Govern del Botànic és "un" --"hi ha un govern i un Botànic", ha dit-- i ha posat l'accent que el Govern valencià té com a objectiu "la sostenibilitat ambiental, la protecció del futur dels nostres fills i la lluita contra l'emergència climàtica", que és un "eix fonamental del pacte del Botànic II".

"En això s'està treballant, en què qualsevol obra que es faça ha de tindre com a contrapart la garantia de la sostenibilitat ambiental", ha assenyalat, i ha insistit que s'està treballant "a veure els impactes i veure com trobem l'equilibri entre inversions econòmiques i que s'introduïsca la variable de la sostenibilitat perquè, a llarg termini, també pot ser un desastre econòmic si no cuidem l'entorn i lluitem contra l'emergència climàtica".

Preguntada per si hi hauria oposició per part del Consell en el cas que la tesi de l'accés nord ferroviari no es duguera a terme, Oltra ha demanat anar "pas a pas". "Veurem quina inversió suposa la connexió ferroviària suposa perquè probablement és fins i tot més barat i, si és més sostenible, segurament caldrà imposar-se al final la racionalitat, la raó", ha subratllat. "Són infraestructures que cobreixen les necessitats econòmiques que hi ha, però que també que siguen sostenibles des del punt de vista mediambiental", ha conclòs.

APV: "ENS ASSEUREM AMB QUI HÀGEM D'ASSEURE'NS"

Fonts de l'Autoritat Portuària han indicat a Europa Press, sobre l'accés nord, que ells estudiaran totes les opcions per a triar la que siga més convenient, tenint en compte tots els criteris econòmics, socials i mediambientals". "A partir d'ací, ens asseurem amb qui hàgem d'asseure'ns", han assenyalat.

"Nosaltres ens asseurem amb tothom, i quan arribe el moment, ací el port sempre estarà obert al diàleg", han manifestat.

Arxivat a:

Destacats