Oltra creu que els estafadors de l'IVASS "coneixien molt bé" les dades de la proveïdora perquè "ho van falsificar tot"

El divendres passat uns estafadors van robar 100.000 euros a l'IVASS fent-se passar per proveïdors

Guardar

oltra
oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat que els presumptes autors de l'estafa de 100.000 euros a l'Institut Valencià d'Atenció Social Sanitària (IVASS) "coneixien molt bé" les dades de l'empresa proveïdora a la qual suposadament van suplantar perquè "ho van falsificar tot".

Així ha explicat Oltra aquest dimecres en atenció a mitjans, on ha assenyalat que "el que ha passat és que uns estafadors s'han fet passar per una empresa proveïdora habitual de l'IVASS i han robat aquests 100.000 euros", fets que ara "estan en mans de la justícia".

Segons Oltra, es va dir que l'empresa proveïdora havia canviat el compte corrent, i els suposats estafadors "coneixien molt bé totes les dades de l'empresa, fins i tot qui era la persona de contacte". "Van falsificar signatures, documents bancaris i logotips", ha explicat, igual que una altra mesura de seguretat que l'Ivass havia adoptat recentment.

Per això, espera que la recerca servisca per a "recuperar el que s'han emportat i posar als responsables davant la justícia".

Respecte a les explicacions que li ha demanat el PP sobre aquest tema, Oltra ha argumentat que donarà "totes les explicacions que vulguen" i ha afirmat que la portaveu adjunta, Elena Bastidas, té "tota la documentació al seu abast". "Això sí, li demane que quan la hi preparem, vinga a recollir-la, que ella demana molt, però després no ve a fer el treball", ha agregat.

En aquest sentit, ha apuntat que compareixerà en Corts "quan vulguen" a donar totes les explicacions, però ha apuntat: "A diferència d'amb el PP, ara la gent que roba està fora".

"Els estafadors i lladres ara vénen de fora, i quan estava el PP els posaven al capdavant. Hi ha una diferència substancial", ha agregat, al mateix temps que ha apuntat que un gerent d'aquesta institució posat per l'exconseller Rafael Blasco va ser condemnat per robar 180.000 euros. "Amb el PP, els lladres estaven dins, i ara estan fora, que és on han d'estar, i després en la presó quan els enxampen", ha agregat.

CANVI DE PROTOCOL

Preguntada sobre si aquesta estafa suposarà un canvi de protocol a l'IVASS, Oltra ha indicat que la direcció general de Tecnologies de la Informació i la Comunicació està estudiant la implantació d'eines informàtiques i digitalització que augmenten més la seguretat.

Segons la consellera, en aquesta administració "encara hi ha molts processos manuals", i ha considerat que "quan la digitalització siga completa, la seguretat serà major", encara que "òbviament els estafadors i lladres es reinventen".

Arxivat a:

Destacats