Oltra: "Una companya de Compromís em va dir que el PSOE em volia enviar al Senat"

Mulet adverteix del risc d'anar a eleccions sense l'exvicepresidenta: "És un suïcidi quan a la principal referent la tenim a casa"

Guardar

El senador de Compromís, Carles Mulet (i), i l'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana i exconsellera, Mónica Oltra, durant la presentació del llibre ‘Carles Mulet, una temporada al Senat’ - Jorge Gil - Europa Press
El senador de Compromís, Carles Mulet (i), i l'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana i exconsellera, Mónica Oltra, durant la presentació del llibre ‘Carles Mulet, una temporada al Senat’ - Jorge Gil - Europa Press

L'ex vicepresidenta i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat aquest dijous que una companya de Compromís li va advertir que el PSOE li volia "enviar al Senat", afirmació a la qual ha desvetlat que va contestar que en la Cambra alta la coalició ja tenia a Carles Mulet, qui "ho fa de puta mare". "No li podia substituir perquè no ho puc fer millor que ell", ha expressat.

"A mi em volien enviar --al Senat--, t'ho jure, m'ho va dir una --companya-- de Compromís, que els de el PSOE em volien enviar al Senat", ha desvetlat Oltra durant l'acte de presentació del llibre 'Carles Mulet, una temporada al Senat', del senador de Compromís Carles Mulet, després de criticar que aquesta càmera s'havia convertit en "un cementeri d'elefants" on requeien els polítics quan "els retiraven de la vida pública".

L'exvicepresidenta de la Generalitat, que ha centrat bona part de la seua intervenció a comentar assumptes sobre la Cambra alta i el seu funcionament i, alhora, lloar el treball que Mulet desenvolupa en aquesta, ha assegurat que a la seua companya de coalició li va contestar llavors que en el Senat ja estava Carles Mulet, qui "ho fa de puta mare". "No li podia substituir perquè no ho puc fer millor que ell", ha expressat.

Oltra ha carregat contra les pràctiques de determinats partits polítics que van propiciar que la ciutadania "assumira col·lectivament" que el Senat era un òrgan "absolutament inútil". "Aquesta que ha sigut alcaldessa, l'enviem al Senat", ha ironitzat sobre aquest tema.

"Era on es derivaven a les persones que havien estat en primer línia política i, per a no enviar-los a la seua casa, ho feien al Senat", ha criticat. Enfront d'això, ha defensat la labor del representant de Compromís en la càmera, de qui ha assegurat que ha arribat a marcar "un abans i un després". "El Senat era el cementeri dels elefants", ha sostingut.

Oltra ha reivindicat que la Cambra alta és un òrgan "important" i, com a tal, ha incidit en la necessitat de dotar-li de "més utilitat" así com de "una altra funció" sota "l'encaix de la Constitució" perquè evitar que siga un òrgan "de segona lectura".

A MULET: "HA FET EL QUE HAVIA DE FER"

L'ex vicepresidenta ha posat en valor el paper del senador de Compromís durant la seua trajectòria en el Senat: "Ha fet el que havia de fer. Tots els dies posava un espill enfront del poder del que la política podia fer per la gent".

En aquest sentit, ha definit al seu company de coalició com "un oncle d'esquerres, amb consciència de classe, amb una ètica infrangible i una persona en la qual es pot confiar". "Carles Mulet em fa seguir confiant en la política", ha assegurat.

"ÉS UN SUÏCIDI"

Per la seua banda, el senador de Compromís, que ha retornat els elogis a la exvicepresidenta, ha destacat la figura d'Oltra com a representant política i, sobre les candidatures de la coalició per a les pròximes eleccions autonòmiques, ha considerat que és "un suïcidi" acudir a la cita amb les urnes "quan el principal referent ho tenim a casa".

"És una vergonya que aquesta dona --Oltra-- estiga a casa, perquè tot el que s'ha aconseguit no seria el mateix sense ella", ha reivindicat.

El senador, en el seu llibre 'Carles Mulet, una temporada en el Senat', narra en format d'entrevista les anècdotes, històries i experiències que ha viscut dins de l'òrgan des de 2015. La periodista Emma Zafón ha sigut l'encarregada de redactar la publicació de manera "completament lliure", segons ha afirmat el propi Mulet, per a poder fer "un repàs per tota la seua etapa" en el Senat.

A més, el llibre compta amb capítols temàtics en els quals es parla de diferents qüestions que s'han tractat en el Senat durant tots aquests anys i conté codis QR des d'on els lectors poden visualitzar discursos del senador de Compromís o informació relacionada amb el tema.

Destacats