Oltra, a Catalá per dir "aquelarre" l'acte amb Díaz: "Entre bruixa i inquisidor, tinc molt clar quin és el meu bàndol"

Guardar

La vicepresidenta, Mónica Oltra i la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz
La vicepresidenta, Mónica Oltra i la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz

La vicepresidenta, portaveu del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha replicat aquest divendres a la secretària general del PPCV, María José Catalá, qui s'ha referit a l'acte 'Altres Polítiques' que se celebra aquest dissabte a València com "aquelarre feminista", que les "bruixes no trien la seua condició, els inquisidors sí" i "entre bruixa i inquisidor, tinc molt clar quin és el meu bàndol".

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell en ser preguntada per les declaracions de Catalá, qui com a portaveu del PP a l'Ajuntament de València i en una intervenció en el debat sobre l'estat de la ciutat quan es parlava d'igualtat, va instar l'alcalde, Joan Ribó, a fer costat "a la menor que va patir abusos" i a "deixar-se d'altres coses", en al·lusió a la condemna a l'educador social, exmarit d'Oltra, per abusar d'una menor tutelada.

"Les feministes, ací vostés callen; amb els abusos a la menor a la qual la senyora Oltra no va protegir, vostés callen; a veure si en l'aquelarre feminista del cap de setmana es parla d'això", va assenyalar María José Catalá, en referència a l'acte 'Altres Polítiques', que se celebra aquest dissabte a València amb la mateixa Oltra; la ministra de Treball, Yolanda Díaz; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la líder de Más Madrid, Mónica García, i la portaveu del MDyC a Ceuta, Fàtima Hamed.

Oltra ha subratllat que no parla de temes que no es tracten en el ple del Consell en aquesta roda de premsa, però, davant les paraules de Catalá, ha declarat sentir "molt d'orgull de ser feminista" i "de formar part d'aquest grup de sis dones feministes". "Si amb aquelarre ens vol qualificar de bruixotes, també molt orgullosa. He de recordar que les bruixes no trien la seua condició, els inquisidors sí, i entre ser bruixota i ser inquisidor, tinc molt clar quin és el meu bàndol".

En aquesta línia, ha volgut recalcar que València, on se celebra l'acte, "s'està convertint en epicentre on passen moltes coses bones no com abans, quan governava el PP que saquejaven les arques públiques i eren protagonistes per la corrupció del PP", mentre que ara "passen coses bones", com la designació de la ciutat com ser designada seu dels Gai Games en 2026.

Destacats