Oltra assegura que la Generalitat complirà amb la llei estatal en els concursos per a centres de menors

Guardar

Oltra
Oltra

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat complirà amb la llei estatal en els concursos per a l'adjudicació de la gestió de centres de menors i altres infraestructures socials com els punts de trobada familiar.

Així ho ha afirmat en la roda de premsa després del ple del Consell, preguntada per com actuarà el seu departament després que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals haja anul·lat la licitació d'un centre de menors a Alacant en limitar-lo la Conselleria a entitats sense ànim de lucre, com va publicar 'Les Províncies'.

Oltra ha subratllat que "la llei bàsica estatal deixa clar que els centres socioeducatius poden ser gestionats directament o per entitats privades sense ànim de lucre". "No té més discussió; hi ha qui té interessos econòmics que pot estar d'acord o no, però hem de complir-ho", ha asseverat.

En tot cas, ha remarcat que l'anul·lació "és una mera qüestió de legalitat que s'ha de pal·liar", mentre que en els punts de trobada familiar "s'està treballant en un altre concurs que inclou a les empreses sense ànim de lucre, seguint les recomanacions del Tribunal de Recursos Contractuals".

D'altra banda, sobre el tancament de l'Asil de les Germanetes de Xàtiva (València) del qual va informar 'Levante-EMV', Oltra ha puntualitzat que "en principi" és de titularitat privada i està fora de les competències de la Generalitat.

Destacats