Oltra assegura que els serveis socials valencians són "un potent motor econòmic que genera més de 27.000 ocupacions"

La vicepresidenta ha inaugurat el VIII Congrés Estatal d'Educació Social que se celebra a València

Guardar

Mónica Oltra en la inauguració del VIII Congrés Estatal d'Educació Social
Mónica Oltra en la inauguració del VIII Congrés Estatal d'Educació Social

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Una altra, ha destacat que el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials s'ha convertit en un "potent motor econòmic" que genera "més de 27.000 ocupacions qualificades, estables, no deslocalizables i ben remunerats. Quantes grans empreses tenen aquest nombre de treballadores i treballadors?".

La vicepresidenta s'ha referit a la "inversió en polítiques socials de la Generalitat" que, a més de configurar un sistema d'atenció a les persones "com a quarta pota de l'Estat del Benestar", genera una "economia neta i ocupació qualificada".

La consellera i vicepresidenta Mónica Oltra ha inaugurat el VIII Congrés Estatal d'Educació Social que ha organitzat a València el Consell General de Col·legis Oficials d'Educadores i Educadors Socials, on ha assegurat que la Comunitat Valenciana s'està convertint des de fa uns anys "en referència de les polítiques socials per a altres comunitats autònomes i per al conjunt d'Espanya".

Oltra s'ha referit al paper "fonamental" de les educadores i educadors socials en la construcció del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials i, especialment, en el desenvolupament efectiu de la llei de Drets i Garanties de la Infància i l'Adolescència i de la llei de Serveis Socials Inclusius, "sobretot quant a l'atenció a xiquetes, xiquets i adolescents, i també a la joventut valenciana".

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha assenyalat que tant en aquests àmbits com en el d'acompanyament en la vida adulta, la labor dels professionals de l'educació social és "essencial" en la construcció d'una ciutadania "solidària i inclusiva", que resulta cada vegada més necessari "en temps de sotsobre".

A més, la consellera ha reconegut "l'esforç de tot el sector de l'educació social" per a atendre les demandes de la població més necessitada a la qual "heu acompanyat, escoltat i auxiliat en aquests dos anys de pandèmia", que han posat de manifest "vostra alta dedicació, professionalitat i resiliència".

Durant la inauguració la vicepresidenta s'ha referit també a l'impacte que està tenint la implantació de la Llei de serveis socials inclusius des del punt de vista de la intervenció dels equips d'atenció primària, i ha subratllat que, en aquesta nova llei, "totes les figures professionals tenen un pes específic important", ja que posen en valor "el treball fonamental que l'educació social juga en l'àmbit dels serveis socials".

En aquest sentit i per a finalitzar, ha agraït al Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials i a la resta de col·legis professionals de Psicologia, Advocacia, Treball Social i Pedagogia i Psicopedagogia de la Comunitat Valenciana la participació "activa i fructífera" punts en els processos participatius de les diferents lleis impulsades en els últims anys com, posteriorment, en els plans de formació dirigits a professionals.

Arxivat a:

Destacats