Oltra afirma que el Govern valencià serà "ferm" en la defensa del transvasament

Guardar

Transvasament Tajo-Segura
Transvasament Tajo-Segura

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat que el Govern valencià serà "absolutament ferm" en la defensa dels regants del sud de la Comunitat Valenciana i, en aquest sentit, ha recordat que la Conselleria d'Agricultura ha posat ja en marxa el recurs contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica de "retallar" a tan sols 7,5 hectòmetres cúbics l'enviament d'aigua del Tajo-Segura.

En la roda de premsa celebrada aquest divendres després del ple del Consell i preguntada per la posició del Consell sobre el transvasament Tajo-Segura, Oltra ha assenyalat que l'Executiu valencià "sol demana la corresponsabilitat d'esforços", que "altres territoris no estan tenint amb la mateixa intensitat". "Seguirem amb aqueixa fermesa que ens ha caracteritzat aquests anys", ha insistit.

Aquest passat dijous es va fer públic que la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha posat ja en marxa el recurs contra la decisió del Ministeri de Transició Ecològica de "retallar" a tan sols 7,5 hectòmetres cúbics l'enviament d'aigua del Tajo-Segura, "en contra de la proposta dels informes tècnics i de les condicions establides en l'acord d'explotació".

En aquest sentit, Oltra ha posat en valor aquesta decisió de la consellera d'Agricultura i ha emfatitzat: "La posició del Govern valencià és absolutament ferm. Ara, fa un any i fa dos anys. Nosaltres continuarem defensant als regants del sud de la nostra comunitat, la Vega Baixa i el Camp d'Elx. També afecta els regants de la Regió de Múrcia".

La portaveu del Consell ha destacat que la "política de l'aigua" del seu Executiu passa per la "gestió eficient de l'aigua" i, referent a això, ha asseverat: "No totes les comunitats de regants poden presentar una carta de serveis en el que és la cura i l'eficiència de l'aigua com els regants del sud de la Comunitat Valenciana". Igualment, ha posat en relleu la inversió de la Generalitat en aquesta "política de l'aigua", la reutilització dels recursos hídrics que es realitza en aquesta zona o l'ús de plantes dessalinitzadores per a l'obtenció d'aigua.

Per tot això, ha assegurat que el transvasament és una "qüestió irrenunciable" per a la Comunitat Valenciana i ha defensat que "la solució" passa per "aquesta combinació de factors", en referència a la política "eficient" dels recursos hídrics i al transvasament.

Destacats