Oltra afirma que Compromís sí que se sent còmode amb el seu paper de gestió en el Consell

Ribó: "Sempre intente fer participar en les decisions a tot el Govern perquè després tots es corresponsabilitzen".

Guardar

fotonoticia_20201116165631_1920
fotonoticia_20201116165631_1920

La portaveu de Compromís i vicepresidenta, Mónica Oltra, preguntada per si la formació se sent còmoda amb el seu paper de gestió en l'Executiu, ha respost "sí, sí" i ha insistit que ella "sempre defensarà el dret de cadascun a expressar-se en llibertat" perquè, ha recalcat, "així sabem on se situa cadascun".

Oltra, preguntada en roda de premsa al costat del portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, i a l'alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit que "fa falta més justícia fiscal" perquè els rics han "multiplicats els ingressos mentre que la pandèmia ha deixat a molta gent sense ingressos". Per això, les grans fortunes "han d'esforçar-se més".

Sobre aquest tema, preguntada per les declaracions de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en una entrevista a les Províncies en les quals va afirmar que "és possible que no siga el millor moment per a aprovar una pujada d'impostos", ha replicat que "té dret a expressar la seua opinió". "Em sembla sa que expresse la seua opinió --ha afegit-- perquè així sabem cadascun on estem".

Així mateix, ha destacat aquest dilluns que els pressupostos de la Generalitat són "tan reals com les necessitats dels valencians" i són "un instrumente clau per a fer front a la crisi sanitària i social de la Covid19".

Oltra ha destacat, en resposta a les crítiques del PP , que tots els pressupostos són "pre-suposats" perquè estan "basats en una projecció d'ingressos i de recaptació d'impostos".

"Però sobretot el que tenen és que situen en el centre les necessitats dels quals viuen en un escenari pandèmic i postpandèmic. Això és el real", ha assenyalat Oltra, que ha replicat a la presidenta dels populars valencians; Isabel Bonig, que el Botànic "no es planteja gastar-nos una milionada en una fira perquè un amic del PP s'emporte diners".

Per contra, ha ressaltat que els Pressupostos de la Generalitat per a 2021 ascendeixen a 25.627,6 milions d'euros, la qual cosa suposa un 11,3 per cent més que els d'enguany, i ha recalcat que a diferència del que va fer el PP per a eixir de la crisi de 2008, basada en "retallades" i el "austericidi" fiscal, busquen eixir d'aquesta crisi "posant en el centre a les persones perquè nadir es quede pel camí". "Atén la vida de la gent i això és molt real", ha recalcat.

Oltra ha destacat que són els sisens pressupostos que presenta el Govern del Botànic enfront d'altres set comunitats que han hagut de prorrogar els seus comptes i els Pressupostos Generals de l'Estat de Montoro que "anaven ja per a ser vitalicis".

NO CAL PREOCUPAR-SE DE LA LLETRA XICOTETA

De la mateixa manera, el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, preguntat per si el preocupa la imatge de divisió que està donant el Consell, ha replicat "a mi no em preocupa res" a mi el que em preocupa és que els pressupostos siguen els "més socials, i expansius" i "els problemes dels valencians atesos". "Hem de preocupar-nos d'aprovar aquests pressupostos i no de la lletra xicoteta que a vegades acompanya", ha assenyalat.

Sobre aquest tema, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que en un Govern de coalició "sempre hi ha una dialèctica entre coparticipació i corresponsabilització". Per això, ha explicat que ell sempre intenta a l'Ajuntament de València sempre intenta fer participar en les decisions a totes les persones que estan en el Govern perquè després "aquestes persones d'una manera coherent es corresponsabilitzen".

Destacats