Oltra adverteix a Sánchez que no tindrà el vot de Compromís si no assumeix l'acord de "mínims" que li han plantejat

Guardar

oltra
oltra

La líder de Compromís i vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha recalcat aquest dimecres que el candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, no va aconseguir aquest dimarts els vots perquè "quan un va a una investidura no va a una marxa triomfal" i li ha advertit que no tindrà aquest dijous el suport del seu partit si no assumeix l'acord de "mínims" que li han plantejat en defensa dels interessos dels valencians.

En aquesta línia, ha assenyalat, després de reunir-se amb la representant d'Acnur a Espanya, Francesca Friz-Prguda, que si el PSOE té 123 diputats ha de sol·licitar el vot d'altres formacions polítiques i el suport en funció d'uns acords previs que, en aquest cas, "no s'ha arribat a ells".

Així, ha subratllat que Compromís va presentar un programa de "mínims" perquè "entenem que hem de defensar els interessos dels valencians" i "ni tan sols sobre aqueix programa de mínims hi ha hagut un compromís clar" de Sánchez. "Per tant, o el PSOE i Sánchez adopten un compromís clar amb els valencians o el vot de Compromís no el tindran", ha advertit.

Oltra ha insistit que es tracta d'un programa de "mínims" perquè el que es reclama és un calendari clar de la reforma del sistema de finançament i que en els primers sis mesos es presente un esborrany. "No estem parlant que en sis mesos estiga el nou sistema, que sabem que és molt complicat, sinó el primer esborrador i no es volen comprometre", ha retret.

D'igual manera, ha lamentat que "es parla vagament d'estudiar el deute quan estudiada la tenim molt estudiada i el que ha d'haver-hi és un compromís, i de finançar el 50% de la dependència com a marca la llei quan només està aportant un 12%. "No és de rebut afirmar que es farà en funció de la disponibilitat pressupostària que és tant com deixar-ho en paper mullat", ha constatat.

Oltra ha insistit que es tracta de qüestions "molt raonables, mínimes" i que per tant "qui ha de moure fitxa" és el candidat a la presidència del Govern per a aconseguir el suport de Compromís.

Sobre aquest tema, ha afegit que Compromís ni tan sols ha plantejat el Corredor Mediterrani ni altres infraestructures "absolutament vitals" per als valencians. "Ni tan sols hem arribat a això i ni en l'acord de mínims no són capaços d'arribar a un mínim compromís el vot de Compromís no el tindran", ha reiterat.

Destacats