Oltra: '2020 ha sigut dolorós però ha servit per a descobrir la importància de l'invisible, de la responsabilitat individual i de la resposta col·lectiva'

Subratlla que "l'any no acabarà el 31 de desembre perquè no podem baixar la guàrdia i hem de continuar bregant amb aquesta pandèmia"

Guardar

29PLENOCONSELL5
29PLENOCONSELL5

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que 2020 "ha sigut un any dolorós, però ens ha servit per a descobrir la importància de l'invisible, de la responsabilitat individual i de la resposta col·lectiva".

La vicepresidenta ha efectuat aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, on ha informat dels acords aprovats pel Ple del Consell.

Preguntada pels periodistes sobre el balanç de l'any 2020, Oltra l'ha definit com "l'any de la pandèmia. És un any molt dolorós. Un any per a recordar i per a oblidar".

La vicepresidenta ha assenyalat que, no obstant això, en un any "en què hem descobert la importància de l'invisible; dels sectors essencials altament feminitzats; del que l'essencial que suposa per a una societat cuidar, curar i criar; hem aprés l'important que és la responsabilitat individual i com les nostres actuacions poden impactar en la vida d'un altre, fins i tot fins al punt de comprometre la vida d'un altre".

Referent a això, Oltra ha insistit que ens ha servit per a aprendre que "l'important no és què hi ha del meu, sinó que hi ha del nostre, que això exigeix eixides col·lectives i no individuals".

La vicepresidenta també ha posat en valor que enguany acaba amb una vacuna, "tota una proesa humana de la ciència", la qual cosa ens ha permés descobrir "la importància de la ciència i de tindre-la més present en els pressupostos i en el prestigi social".

"No cal baixar la guàrdia"

Oltra ha insistit també que 2020 "no acabarà el 31 de desembre en aqueix sentit, no podem baixar la guàrdia i hem de continuar bregant amb aquesta pandèmia".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha remarcat que "amb l'arribada del 21 no estarà tot solucionat. Encara queda recorregut fins que puguem veure la llum al final del túnel".

Esperança per a 2021

Pel que respecta a 2021, la vicepresidenta ha assegurat que "si una paraula pot definir-ho és esperança i... molta faena".

En concret, Oltra ha assenyalat que, entre els objectius del Consell per a 2021, es troba "protegir la salut; protegir la vida reforçar els serveis públics i atendre l'emergència social i econòmica que es deriva de la pandèmia i orientar la reconstrucció al benestar social, econòmic, sanitari de les persones".

"I posar en marxa les lliçons que hem aprés de 2020, com per exemple la necessitat de reforç d'alguns serveis públics i saber on estan les febleses per a enfortir-les", ha remarcat la vicepresidenta.

Arxivat a:

Destacats