Oliver donarà beques mensuals perquè joves tinguen una “segona oportunitat” d'estudiar

La candidata d’Unides Podem-EUPV a l’Ajuntament de València es compromet a lluitar contra la segregació i a mantindre els informes del Mapa Escolar per a millorar

Guardar

María Oliver
María Oliver

María Oliver, candidata d’Unides Podem-EUPV a l’Alcaldia de València, vol respondre a l’abandó escolar i que les persones que hagen deixat els seus estudis tinguen una segona oportunitat. Ho farà amb unes beques mensuals que els donen un respir i els permeten retornar, una de les principals apostes en matèria educativa de cara a les Eleccions Municipals del pròxim 26 de maig.

Segons fonts del partit, UP-EUPV proposa una dotació econòmica d’uns 200 euros per a joves fins als 24 anys perquè comencen o continuen estudis que havien parat, especialment en el cas dels cicles formatius. “Aquest ingrés mensual els permetrà tindre una altra oportunitat per a desenvolupar el seu talent”, va assegurar l’actual regidora d’Acció Cultural i Educació.

És una proposta que ha pres després de veure els informes ‘La situació de l’alumnat i del sistema educatiu en l’educació obligatòria en la ciutat de València, evolució històrica i formació d’estudiants en aquesta matèria’ i ‘Processos d’elecció de centre i segregació escolar’. Són les dues primeres parts del Mapa Escolar de la Universitat de València (UV) i l’Ajuntament, un projecte que es va posar en marxa en 2016 malgrat que “és una obligació del Consell Escolar Municipal tindre’l pràcticament anualment”, segons ha denunciat.

María Oliver

La regidora d’Educació s’ha compromés, en aquest sentit, a fer-lo tots els anys perquè “és interessant i necessari” i “feia més de deu anys que no es treballava”. En concret, durant la presentació de la segona part va explicar que aporta dades sobre la demanda o l’abandó escolar per barris i que és una ferramenta essencial per tal de gestionar millor l’educació.

Oliver defensa aspectes d’aquest estudi al seu programa electoral, com que hi haja un “reequilibri” de l’oferta educativa. En concret, la líder d’UP-EUPV a l’Ajuntament demana que tothom puga accedir al col·legi que vulga prop de la seua casa, com mostra el Mapa, i que s’analitzen les instal·lacions dels centres perquè “hi ha molts que no compleixen la normativa educativa”.

La lluita contra la segregació també serà altra de les línies que treballarà si resulta alcaldessa el 26-M. “És important tindre dades científiques que demostren un aspecte que ens preocupava, un dels més polititzats, el districte únic. Una de les poques conclusions rotundes de l’estudi és que la pitjor de les decisions possibles per a evitar la segregació escolar és el districte únic, que és el major dels problemes de València”.

“No ens podem permetre tindre un sistema educatiu que segrega. Això és responsabilitat de les administracions públiques. Crec que polititzar el tema de l’educació sempre beneficia a la gent que converteix l’educació en un negoci i el que fa és perjudicar a tothom, perquè la desigualtat genera una pitjor convivència i això es viu en alguns barris de la ciutat d’una manera molt dramàtica”, afegeix.

D’altra banda, la candidata creu que cal informar les famílies perquè pensa que hi ha molta desinformació. Defensa que malgrat que es pense que no tenen llibertat d’accés als centres educatius, “el missatge claríssim és que les famílies trien el centre que volen i en la major part dels casos hi entren”.

Destacats