L'Oficina de Transició Energètica presta assistència en 85 municipis des de la seua arrencada al desembre

La consellera Mireia Mollà destaca el bon acolliment que motivarà la incorporació de dos nous equips dedicats a les bones pràctiques en estalvi energètic i a les Comunitats Energètiques Locals

Guardar

Un lloc de l'Oficina de Transició Energètica
Un lloc de l'Oficina de Transició Energètica

L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament (ATALAIA) de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha prestat assistència tècnica i assessorament en 85 municipis de la Comunitat Valenciana, des de la seua engegada el passat mes de desembre.

Així, l'ATALAIA ha cobert una població d'unes 850.000 persones i ha prestat assessorament per a ajudar en l'estalvi de la factura elèctrica en un 16% dels municipis de la Comunitat Valenciana. Uns percentatges que està previst augmentar en els pròxims mesos, ja que l'ATALAIA ha tancat ja 50 noves visites a pobles i ciutats.

La consellera Mireia Mollà ha destacat el bon acolliment de l'Oficina que fa necessari ampliar el servei amb dos nous equips especialitzats en estalvi energètic i en la constitució de Comunitats Energètiques Locals. L'interés en matèria d'autoconsum s'ha vist potenciat, a més, per les ajudes de 33 milions d'euros dirigides a l'autoconsum i a l'emmagatzematge energètic de particulars, a més de sector públic i tercer sector.

Fins al mes de juliol l'ATALAIA havia recorregut 24.490 quilòmetres amb els cotxes elèctrics -recarregats exclusivament amb fonts d'energia renovable- evitant l'emissió de més de 4.200 quilos de diòxid de carboni.

L'ATALAIA, a més, s'ha sumat a la iniciativa Ruta 99 Avant marcant-se com a prioritària la visita als 24 pobles valencians amb menys de 99 habitants amb la finalitat d'acostar l'assessorament energètic de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Transició Ecològica va engegar l'ATALAIA amb l'objectiu de promoure la cultura energètica mitjançant la participació de la majoria social en el procés cap a un model de producció i consum d'energia sostenible, accessible i democràtic.

L'Oficina està a la disposició dels municipis, associacions i col·lectius de la Comunitat Valenciana que desitgen rebre suport, informació i formació en matèria de transició energètica mitjançant el correu electrònic [email protected].

L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament suposa una inversió per part de la Conselleria de 700.000 euros fins a 2023 i compta amb un equip tècnic d'informadors i informadores, una oficina itinerant i vehicles elèctrics per al seu desplaçament entre les localitats en les quals informa.

Destacats