Les obres del nou Palau de Justícia d'Alzira començaran el pròxim 1 de gener amb una inversió de 19,2 milions

La nova seu judicial serà un edifici de cinc plantes i 11.000 metres quadrats que entrarà en servei a la tardor de 2024 després de 20 mesos d'obres

Guardar

Projecció del palau de Justícia d'Alzira
Projecció del palau de Justícia d'Alzira

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que les obres del nou Palau de Justícia d'Alzira començaran el pròxim 1 de gener amb una inversió de 19,2 milions d'euros i un termini d'execució aproximat de 20 mesos. La consellera també ha destacat que aquest projecte suposarà "un gran impuls econòmic per a tota la Ribera Alta" que "dona resposta a una reivindicació històrica".

Així s'ha expressat durant l'acte de la signatura del replanteig que s'ha celebrat aquest divendres a Alzira i que suposa l'últim tràmit administratiu abans de l'inici de les obres.

El nou palau de Justícia d'Alzira serà un edifici de cinc plantes i un àtic per a instal·lacions que se situarà en el número 35 de l'avinguda Luis Súñer. Tindrà més de 11.000 metres quadrats que albergarà els set jutjats que té el partit judicial si bé s'ha dissenyat per a acollir fins a tretze en el futur. Tindrà un cost de 19,2 milions d'euros i obrirà les seues portes en la tardor de 2024 després de vint mesos d'obres.

L'edifici tindrà 43 sales per a diferents usos, 71 despatxos i un aparcament de 65 places. S'ha dissenyat amb un aforament màxim de 900 persones entre els 200 professionals que allí treballaran i 700 persones usuàries. A més, estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i confort tèrmic, a més que serà completament accessible i sostenible.

Respecte a la seua distribució, en la planta baixa estarà el jutjat de guàrdia amb accés independent 24 hores i la sala de noces, a més del vestíbul general des del qual s'accedirà al Registre Civil que estarà situat en el primer pis i a altres sis sales de vistes amb accessos diferenciats. Aquestes sales disposaran també d'espais d'espera per a testimonis i dependències especials perquè les víctimes puguen preservar la seua identitat.

També en la primera planta s'habilitaran els espais per a l'Advocacia i la Procura, el Servei d'Orientació Jurídica, l'Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte, l'Institut de Medicina Legal, la Unitat de Valoració Integral Forense, el Gabinet Psicosocial, la Cambra Gesell i altres serveis comuns.

En la resta de les plantes hi ha espai per a altres tretze jutjats i les instal·lacions de la Fiscalia. A més, l'edifici s'ha dissenyat de manera flexible perquè puga ser adaptat en un futur als paràmetres de la Nova Oficina Judicial.

La consellera Bravo ha destacat que aquest projecte és "un exemple de col·laboració entre institucions", ja que la Conselleria de Justícia i l'Ajuntament de la capital de la Ribera Baixa "han treballat de manera coordinada i en permanent contacte" per a "dissenyar el millor palau de Justícia possible per a Alzira".

Per a la consellera, amb aquest projecte "es dona resposta a una reivindicació històrica i, a més, se soluciona el problema enquistat de la dispersió de les seus d'aquest partit judicial" que comprén 23 municipis i una població de 138.000 habitants que necessiten "unes instal·lacions per a aquest servei públic essencial que siguen dignes, modernes, accessibles i sostenibles. En definitiva, les que mereix la ciutadania" ha conclòs Gabriela Bravo.

Arxivat a:

Destacats