Les obres de l'Hospital d'Ontinyent es reprendran el 4 de setembre

El Consell Jurídic Consultiu avala l'ampliació en 3,7 milions del pressupost, als quals s'afegiran entre 5 i 8 milions en obres complementàries pendents de licitar

Guardar

Hospital d'Ontinyent
Hospital d'Ontinyent

Les obres de l'Hospital d'Ontinyent es reprendran en poc més d'una setmana, el dilluns 4 de setembre. La Conselleria de Sanitat ha confirmat a Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent, l'ampliació del pressupost en 3,7 milions d'euros més que permetran fer front a uns canvis en el projecte inicial, i que garantiran les modificacions en la segona planta, així com que el centre compte amb ressonància magnètica.

Aquesta confirmació es produeix després que el Consell Jurídic Consultiu es reunira aquest dilluns de manera extraordinària per a emetre un dictamen sobre la modificació de les obres de construcció de l'hospital, paralitzades des del passat mes de juny, abans del canvi de Govern autonòmic.

Aquesta llum verda era necessària després que la constructora OHL paralitzara les obres per a adaptar el projecte a la instal·lació de la maquinària de ressonància magnètica, que presentava unes dimensions superiors a les previstes inicialment. Això obligava a introduir canvis en la distribució arquitectònica ja executada i a modificar el disseny de les obres en la segona planta del complex, al costat d'altres sobrecostos introduïts en el mateix expedient, correccions que comporten una ampliació del pressupost xifrada en 3,7 milions d'euros.

La nova màquina de ressonància magnètica arribarà a l'hospital d'Ontinyent el 23 d'octubre i ha d'instal·lar-se en aquest espai fet a mida, un espai que ha d'estar a punt en aquesta data, ja que el cost de la mateixa està finançat amb ajuda de la Unió Europea, molt estricta en el compliment dels terminis vinculats a les subvencions.

Bona sintonia amb el nou Consell

En aquest sentit, Rodríguez ha agraït "la celeritat en el compliment de la paraula que ens va donar el president Carlos Mazón en la seua recent visita a l'Hospital, on va comprovar de primera mà quina era la situació i les mancances que presentava l'obra".

"La reunió extraordinària i urgent del Consell Jurídic el mes d'agost només per a desbloquejar les obres, mostra la importància que se li està donant al tema", incideix el primer edil, al mateix temps que agraeix el treball i bona comunicació amb el conseller de Sanitat, Marciano Gómez: "és la primera vegada que la Conselleria ens informa sobre les obres en quatre anys".

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita el nou hospital d'Ontinyent
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, visita el nou hospital d'Ontinyent

Obres complementàries

Aquesta no serà l'última inversió que es realitze a l'Hospital, perquè encara resten per a licitar unes obres complementàries el pressupost de les quals oscil·larien entre els 5 i els 8 milions d'euros. Un muntant econòmic que servirà per a dotar d'equipaments als quiròfans, cafeteries, urgències i altres accions que es van quedar fora del projecte original.

Segons confirma l'Ajuntament, a pesar que la previsió era que l'anterior Direcció General d'Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura Sanitària licitara aquests contractes a principis d'enguany, el procediment va quedar pendent al tancament de la legislatura i la previsió és que puguen adjudicar-se a la fi d'enguany. Igualment, està pendent d'execució un centre de transformació ja adjudicat per un import de 600.000 euros.

Amb la represa i acceleració de les obres, si no es produeixen nous endarreriments, el conjunt de treballs pendents en centre sanitari podrien estar completament executats el juny de 2024, incloent-hi la recuperació del servei de la diàlisi per a evitar el trasllat dels veïns atesos de la Vall d'Albaida fins a Xàtiva. L'Hospital d'Ontinyent va obrir les portes el passat mes d'abril, però entrant en funcionament únicament les consultes externes.

Destacats