Obres Públiques adjudica per 95 milions d'euros els contractes de conservació de carreteres de la província de València per al període 2022-2026

Arcadi España destaca l'increment del pressupost en un 24% més que els anteriors contractes

Guardar

Carretera de la Comunitat Valenciana on s'han implementat millores
Carretera de la Comunitat Valenciana on s'han implementat millores

La Conselleria de Polítiques Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat per un import total de 95 milions d'euros els contractes de conservació de carreteres de la província de València per al període 2022-2026, que tenen com a objecte, ha explicat el conseller Arcadi España, "garantir l'adequada conservació de les infraestructures al servei de la mobilitat a la província de València".

A l'efecte de la conservació de les infraestructures viàries, igual que Castelló i Alacant, la província de València es divideix en tres zones. Del total del pressupost, la conservació i manteniment de la zona nord i de la zona sud compten amb un pressupost de 31 milions d'euros cadascuna. La inversió per a la zona centre ascendeix a 33 milions d'euros, ja que "inclou a l'àrea metropolitana de València, que implica un cost superior de manteniment en presentar una major complexitat derivada fonamentalment de les majors càrregues de trànsit", ha indicat el conseller.

Així mateix, el titular d'Obres Públiques ha destacat l'important impuls que des de la Conselleria s'ha donat a la conservació de les infraestructures de transport de la Generalitat, ja que, "a més de l'increment econòmic, un 24% més que els anteriors contractes que oscil·laven entre els 25 i 27 milions d'euros, aquests contractes tenen en compte la mobilitat sostenible".

Així, ha posat en relleu "el nou enfocament en la conservació de les infraestructures, que ha evolucionat des de les activitats bàsiques d'atendre les necessitats de reparació i conservació, a escometre també actuacions lligades a la promoció de maneres sostenibles de mobilitat".

En aquest sentit, Arcadi España ha enumerat intervencions en matèria de carrils de ciclovianants, millora de la integració en el seu entorn de les carreteres amb actuacions de calmat de trànsit, recuperació de l'espai per a vianants i ciclistes i millora de la imatge urbana en travessies, actuacions en matèria de seguretat viària i en matèria d'infraestructures al servei del transport públic.

Segons el conseller, "els nous contractes asseguren un marc unificat i estable en aquesta reorientació de les estratègies de conservació de carreteres, en la qual al costat de la cura de l'espai per als vehicles automòbils, adquireix una major rellevància la consideració de la resta de persones usuàries de la xarxa, vianants, ciclistes, usuàries de transport públic, veïns i veïnes de l'entorn de les vies, alineada amb el foment de les maneres sostenibles que s'està impulsant des de la Generalitat".

"Amb aquesta licitació es culmina la renovació dels contractes de conservació per als 3.000 quilòmetres de carreteres autonòmiques i queda assegurada per tant la continuïtat en les tasques de conservació i manteniment, treballs que donada la seua naturalesa no poden quedar sense continuïtat", ha apuntat el conseller.

En els nous contractes s'han aplicat per a la seua adjudicació, com en el de les altres dues províncies, criteris de caràcter social i mediambiental; es valora la incorporació de personal amb dificultats d'accés al mercat laboral o la utilització de vehicles híbrids/elèctrics per als desplaçaments en obra.

La duració d'aquests contractes serà de quatre anys i es preveu una pròrroga d'un any per a assegurar la continuïtat en les activitats de manteniment i conservació.

Destacats