Oberta la passarel·la per a ciclovianants que uneix València amb l'Horta Sud

Guardar

Pasarela de ciclovianants València - Horta Sud
Pasarela de ciclovianants València - Horta Sud

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha ressaltat que la passarel·la de ciclovianants sobre la V-30 i el llit del Túria, i que hui s'obri al trànsit, "és el resultat de l'aposta ferma de la Generalitat per la mobilitat sostenible, per oferir als ciutadans i ciutadanes opcions segures de transport que no contaminen".

Aquesta passarel·la propícia la connexió sostenible entre els barris de Sant Marcel·lí, La Torre i Sociopolis, així com de la ciutat de València amb la comarca de l'Horta Sud, en salvar les barreres que per a ciclistes i vianants que representava el Nou Llit sobre el riu Túria i la V-30.

Amb 300 metres de longitud, la infraestructura destaca per ser la més llarga de la Comunitat Valenciana i de les poques existents en aquesta autovia que són exclusives per a ciclistes i vianants. A més, dona continuïtat a la ruta ciclopeatonal CR-400.

Per al conseller, "suposa vertebrar millor els barris de València i des d'una concepció diferent". Així ha subratllat la importància d'unir aquestes zones de la ciutat "sense necessitat de dependre de vehicles de motor en poder véncer les barreres que suposaven l'autovia i el llit".

En aquest sentit, ha afegit que "es tracta d'un canvi de concepció en la mobilitat i des de la Conselleria de la mateixa forma que fem ponts per als cotxes, estem fent infraestructures perquè anar amb bicicleta, patinet o a peu siga una alternativa segura a la mobilitat del dia a dia.

L'obra, que està cofinançada per la Generalitat i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), ha comptat amb una inversió de més de 5,6 milions d'euros i s'han executat en un termini de 21 mesos.

La passarel·la disposa de rampes adaptades i escales. L'amplària lliure de la plataforma és de cinc metres. En el marge sud de la passarel·la es desprenen dos ramals, un per a connectar amb La Torre i un altre per a donar continuïtat a l'andana per a ciclovianants paral·lel a la CV-400.

Aquesta actuació forma part de l'Anell Verd Metropolità per a vianants i ciclistes que la Conselleria està desenvolupant a la comarca de l'Horta Nord i de l'Horta Sud amb l'eix central a la ciutat de València. Així aquesta nova estructura uneix València amb l'horta a través d'itineraris històrics i naturals, que posen en relleu la importància del paisatge i els espais del parc natural de l'Albufera i del riu Túria.

Quant al carril bici CR-400 que connecta els municipis de Benetússer, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal i Paiporta, gràcies a les obres executades té continuïtat en els voltants del barri de Sociópolis i connecta aquests nuclis urbans amb el carril bici de la ciutat de València, recentment executat.

Destacats