Noves mesures de reforç sanitari per a afrontar la lluita contra la Covid-19

Ximo Puig ha anunciat, aquest matí, una sèrie de mesures dirigides a reforçar la salut pública valenciana

Guardar

ximo-puig
ximo-puig

La pandèmia del coronavirus encara és present a la Comunitat Valenciana. Per aquest motiu, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una sèrie de mesures que van dirigides a reforçar la sanitat pública valenciana i, d'aquesta manera, continuar fent front a la lluita contra el virus.

En aquest sentit, entre les mesures anunciades per Ximo Puig no només es troba la pròrroga de sis mesos de tots els contractes realitzats durant la pandèmia per a reforçar les plantilles necessàries, sinó també la compensació amb una paga addicional a tots els treballadors i treballadores sanitàries i sociosanitàries que estan lluitant contra la pandèmia, i que "rebran abans que acabe l'any".

Així mateix, Ximo Puig ha demanat perdó als valencians i valencianes que "ara mateix no estan rebent l'atenció mèdica que mereixen pel nivell de pressió assistencial". Per això, també ha anunciat l'obertura dels centres de salut a les vesprades per a l'atenció presencial. En aquest sentit, ha explicat, "la Conselleria de Sanitat remunerarà amb un complement a tots els professionals dels centres de salut que, de manera voluntària, vulguen doblegar torn i fer hores extra de vesprada per a eixa atenció presencial".

Finalment, el president ha informat que es durà a terme una profunda reforma de l'arquitectura institucional de la sanitat valenciana per a "fer més eficient la gestió quotidiana dels centres i els serveis sanitaris". Així, es crearà un nou Servei Valenciana de Salut, un organisme públic amb autonomia les funcions de la qual serà dirigir la prestació de l'assistència sanitària, la distribució dels recursos econòmics, garantint el seu ús eficient i uns resultats eficaços, la coordinació i gestió dels recursos humans i el desenvolupament de la docència i la investigació.

En aquest sentit, "de manera immediata, aquesta setmana serà nomenada una nova Comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària, que tindrà una missió clara: promoure els canvis que requereix la xarxa de salut", ha conclòs Puig.

Finalment, Puig, ha anunciat una inversió de 874 milions d'euros per a un pla de construcció, ampliació i reforma de centres sanitaris per a "garantir les noves necessitats assistencials".

El coronavirus continua sent present al territori valencià. No obstant això, la inversió en infraestructures sanitàries, material de protecció i reforç de personal han ajudat al fet que, en aquests moments, la Comunitat Valenciana siga una de les comunitats autònomes més preparades per a combatre el virus. Totes aquestes accions, juntament amb la responsabilitat de la ciutadania, ha fet que, en l'actualitat, la incidència de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana siga sensiblement inferior a la resta del país.

Destacats