Així és el nou govern municipal de Catalá: més simple, amb àrees unificadades i sense presència de Vox

L'equip de govern 'popular' ha creat la Direcció General de Llicències "per a desembossar tot el col·lapse de llicències d'activitat i obres", va detallar Catalá

Guardar

Nou equip de govern municipal a l'Ajuntament de València
Nou equip de govern municipal a l'Ajuntament de València

El govern municipal de l'Ajuntament de València estrena una nova estructura amb l'arribada dels 'populars' a l'administració municipal. Així, l'alcaldessa María José Catalá va detallar ahir durant la Junta de Portaveus com quedaran les àrees que estaran vigents durant els pròxims quatre anys a l'entitat municipal.

En concret, el nou ens estarà dividit en deu grans àrees més una que serà la d'Alcaldia. Precisament, aquesta última estarà liderada per María José Catalá i englobarà els departaments de Grans Projectes, Turisme, Innovació i Inversions. Un moviment que des del consistori indiquen que "marca les prioritats del govern de Catalá per a aquests quatre anys com és atraure inversions que generen ocupació a la ciutat".

A pesar que Vox no tindrà en el nou govern municipal conformat únicament pels tretze regidors electes que formen part del Partit Popular, Catalá ho ha situat com "un soci preferent" que "també" els va a recolzar en aquesta nova organització. A més, els quatre edils d'aquesta formació tindran dedicació exclusiva al seu càrrec municipal en el consistori.

D'altra banda, la primera edil ha recalcat la simplificació de l'estructura del nou executiu valencià, així com l'agrupació de serveis i delegacions que abans estaven separades amb l'objectiu de disposar d'una estructura "més simplificada, coordinada i eficient". Després de l'anàlisi de com estava formada la institució, Catalá va explicar que hi havia "delegacions que no tenien darrere una vertadera estructura organitzativa, serveis desdoblegats o pendents de diferents delegacions i assumptes embossats", com per exemple la de llicències d'activitat i obres.

De fet, una de les novetats ha sigut la unificació i creació d'una única Direcció General de Llicències "per a desembossar tot el col·lapse de llicències d'activitat i obres", va especificar la dirigent popular. També com a novetat, les delegacions de Mobilitat i Seguretat Ciutadana estaran dins d'una mateixa àrea i disposarà d'un director general de Mobilitat. El nou govern ha creat una direcció general de persones amb discapacitat que dependrà de l'Alcaldia i també una oficina de Benestar Social dins de la delegació de Sanitat i Consum.

Repartiment de competències

En l'àrea d'Alcaldia, la Delegació de Comunicació és per a Juan Carlos Caballero; Grans Projectes per a José Marí Olano; i Turisme, Innovació, Tecnologia, Agenda Digital i Captació d'Inversions, per a Paula Llobet.

María José Ferrer San Segundo està al capdavant de l'àrea d'Hisenda i Participació; Paula Llobet d'Ocupació, Formació i Emprenedoria; la de Patrimoni, Recursos Humans i Tècnics li la reparteixen Julia Climent i José Marí Olano; i en la de Seguretat i Mobilitat estaran Jesús Carbonell (Policia Local, Extinció d'Incendis i Mobilitat) i Santiago Ballester (Comerç i Mercats).

Una altra àrea és la Urbanisme, Habitatge i Llicències, amb Juan Giner; la de Parcs, Jardins i Espais Naturals la comparteixen Juan Carlos Caballero i Carlos Mundina (Agricultura); la de Millora Climàtica la gestionarà també Mundina; mentre que en l'Àrea de Família, Educació i Consum estan Rocío Gil (Família, Joventut i Infància), Julia Climent (Educació) i Juan Carlos Caballero (Sanitat i Consum).

Finalment, l'Àrea de Benestar Social és a càrrec de Marta Torrado (Serveis Socials i Majors) i Rocío Gil (Igualtat) i en l'última àrea de Festes i tradicions, cultura i esports, els edils encarregats són José Luis Moreno (Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals), Santiago Ballester (Festes i Tradicions) i Rocío Gil (Esports).

PSPV i Compromís auguren l'entrada de Vox en el govern

En concret, ha sigut la notícia de la dedicació exclusiva al càrrec de regidor que tindran els quatre edils electes de Vox la que ha fet saltar les alarmes en l'oposició. En aqueix sentit, PSPV i Compromís detallen que es tracta d'un primer pas perquè la formació d'ultraderecha entre a formar part del govern municipal de Catalá.

Borja Sanjuán, portavoz del PSPV en el Ayuntamiento de València
Borja Sanjuán, portaveu del PSPV en l'Ajuntament de València

"Jo no sé si entraran a poc a poc en el govern o estan en aquesta posició, ells ho decidiran. Però evidentment, quan un partit no té competències de govern, no sembla raonable que tinga totes les exclusives i que totes les dedicacions normals siguen per a l'oposició. Estem, a poc a poc, aproximant-nos al fet que Vox participe en el govern d'aquest ajuntament", ha assegurat l'excalde i membre de Compromís, Joan Ribó.

Per la seua banda, el portaveu socialista Borja Sanjuán ha afirmdo que "la major prova que Vox va a formar part d'aquest govern és que la senyora Catalá li ha posat a tots els regidors de Vox el sou màxim pese a estar formalment en l'oposició". Sanjuán també ha criticat el canvi de nom de l'anterior regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI que ara serà d'Igualtat i Polítiques Inclusives o Benestar Social al·ludint al fet que el nou executiu "ha assumit el llenguatge de l'extrema dreta".

 

Destacats