Navarro presentarà a Brussel·les un pla de prevenció enfront de l'HLB per a protegir la citricultura valenciana

L'IVIA desenvolupa un projecte pioner per a combatre aquesta malaltia que encara no s'ha detectat a Europa

Guardar

Un arbre amb taronges valencianes
Un arbre amb taronges valencianes

La Conselleria d'Agricultura, a través de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), ha desenvolupat una investigació per a protegir la citricultura valenciana de la malaltia de l'Huanglongbing (HLB), a pesar que encara no s'ha detectat a Europa, i ha desenvolupat kits de diagnòstic ràpid, així com la introducció i cria d'un parasitoide i un estudi epidemiològic complet de la HLB.

En aquest sentit, durant unes jornades celebrades en les instal·lacions de l'IVIA per a presentar aquests primers èxits en la lluita enfront de l'HLB i els seus vectors, la consellera d'Agricultura, Isaura Navarro, ha anunciat que la setmana vinent traslladarà a la Comissió Europea la necessitat de prevenir aquestes plagues i actuar amb agilitat, rapidesa i amb línies concretes d'investigació.

De la mateixa manera, la consellera ha insistit que "insistirem a Brussel·les sobre que el millor antídot és la prevenció, i és en el que treballem dones de l'IVIA per a desenvolupar eines eficaces i també per a fer valdre el lideratge valencià en el control del mateix".

En aquesta línia, Navarro també ha reivindicat el treball del conjunt de l'equip de l'IVIA "perquè són el millor escut per a l'agricultura valenciana".

Concretament, la investigació valenciana busca material vegetal tolerant a la infecció de l'HLB, uns treballs que s'han intensificat en els últims anys gràcies al finançament per part d'Agricultura en aquest ambiciós projecte d'investigació i defensa.

Cal posar de manifest que la consellera d'Agricultura destina uns 30 milions d'euros en accions, programes d'actuació i tota classe d'actuacions referents a sanitat vegetal, amb l'objectiu de contribuir a una agricultura més segura, sostenible i rendible.

Destacats