Naix el corrent MÉS per a aportar crítica interna i "donar veu a gent que no la té" en Compromís

Guardar

MES Compromís
MES Compromís

El nou corrent de Compromís MÉS --anteriorment Bloc d'Esquerres i Sobiranista (BES)-- s'ha constituït aquest dissabte per a realitzar un treball de crítica interna i "donar veu a gent que no la té malgrat ser militant", amb l'objectiu de constituir un espai transversal en el si de la coalició.

En l'assemblea constituent, celebrada en la seu nacional de Compromís a València sota el lema 'El naixement del MÉS', han participat la diputada en el Congrés Marta Sorlí, les de les Corts Graciela Ferrer i Maria Josep Ortega i el provincial Xavi Rius, informa la coalició en un comunicat.

Es tracta d'un corrent que naix "amb la voluntat d'obrir-se a tota la militància i construir espais de debat intern, des de la transversalitat i la pluralitat". També amb la meta de "transformar des de dins cap a fora i des de baix cap amunt".

Sota aquest prisma, el MÉS aposta "no solament per un treball de crítica interna, sinó també d'aportar propostes a les executives pertinents per a créixer i enriquir el propi projecte de Compromís". Paral·lelament, "cercar la manera per a donar veu a aquella gent que ara no la té malgrat ser militant".

L'assemblea, que ha reunit a mig centenar de persones, ha acordat mantenir el funcionament assembleari del MÉS, mitjançant un grup motor que s'encarregarà de treballs de dinamització i organització, obert a qualsevol persona que vulga participar. També ha aprovat mantenir el caràcter obert de les assemblees.

La coordinadora que s'encarregarà de l'organització del MÉS està integrada per Josep Dimas Montiel, Quique Castelló Abad, Elena López Blat, Xavier Rius i Torres, Graciela Ferrer, Carmen Rodrigo, MJosep Borràs i Gabriel Quílez i Jover.

Arxivat a:

Destacats