Muñoz (PSPV): "El PP menysprea 1.300 milions que permetran donar cobertura a pimes i proveïdors"

Guardar

fotonoticia_20200420170437_1920
fotonoticia_20200420170437_1920

El portaveu socialista d'Hisenda en Les Corts Valencianes, Jose Muñoz, ha lamentat "el menyspreu" que, al seu judici, fa el diputat del PP Rubén Ibáñez a les mesures del Govern central per a garantir la cobertura econòmica i financera de les pimes valencianes i els proveïdors de la Generalitat Valenciana.

El dirigent del PSPV-PSOE ha declarat que l'anunci del president Pedro Sánchez "suposarà l'arribada de 1.300 milions per a atendre les urgències de la crisi de la Covid-19" i ha preguntat a Ibáñez "si els governs del PP d'altres autonomies renunciaran a aquest avanç financer que garantirà un escenari de liquiditat".

Muñoz destaca, en un comunicat, que els socialistes "sempre han advertit i continuen advertint del problema estructural d'infrafinançament al qual el PP va condemnar" a la Comunitat i, en aquest sentit, ha incidit: "Quan superem la batalla sanitària, atendre l'infrafinançament que patim els valencians i valencianes ha de ser una prioritat".

No obstant això, ara, "cal atendre les urgències que ens planteja aquesta pandèmia global i les mesures anunciades ahir pel president del Govern cobreixen el 60% de les nostres necessitats de liquiditat per a aquest semestre", afig.

"Malgrat que el sistema és tremendament injust per als valencians i valencianes, --prossegueix-- ara tenim un Govern a Madrid que és sensible amb l'infrafinançament que patim".

Finalment, Muñoz ha agraït la labor del Consell de Ximo Puig per a "visibilitzar el problema a Madrid i aconseguir mesures econòmiques que pal·lien les conseqüències de la crisi del coronavirus en la Comunitat Valenciana".

Arxivat a:

Destacats