Muñoz: "És un mal dia per al municipalisme, hui la ultradreta amb les seues polítiques més retrògrades entra a molts ajuntaments de la mà del PP"

Guardar

José Muñoz en el Comité Federal del PSOE
José Muñoz en el Comité Federal del PSOE

El secretari d'Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha lamentat que "és un mal dia per al municipalisme, hui la ultradreta amb les seues polítiques més retrògrades entra en molts ajuntaments de la Comunitat Valenciana de la mà del PP". Així ho ha assenyalat Muñoz, que ha assegurat que "és un dia negre per a la nostra terra" perquè "el Partit Popular no és garantia de fer de dic de contenció davant les pitjors polítiques de la ultradreta, ja ho vam veure en l'acord que van signar el dimarts, en el qual van cedir en tot davant Vox".

Així mateix, ha posat com a exemple l'ocorregut a Oriola on "ja han pactat per a eliminar la regidoria d'Igualtat": "És només una bestreta del que ens espera". En la mateixa línia, el dirigent socialista ha recalcat que "els i les socialistes serem fermes i no cedirem ni un mil·límetre davant el vergonyós espectacle de PP-Vox": "Hui tornem a confirmar que són el mateix i que el PP va mentir, no tenen escrúpols ni línies roges". A més, ha subratllat que "el que estem veient en els últims dies ha escandalitzat a tota Espanya, menys a un PP que vol el poder coste el que coste i necessita a l'extrema dreta per a aconseguir-lo".

Muñoz ha insistit que "al Partit Popular no li ha detingut res, ni la condemna per violència de gènere del líder de Vox en la Comunitat Valenciana, ni els comentaris feixistes del futur vicepresident del Consell, ni les polítiques retrògrades i intolerants que pretenen posar en marxa als ajuntaments". "No ha sigut una cosa puntual, en les últimes setmanes hem llegit i escoltat coses molt greus que haurien d'haver fet reaccionar al PP i l'única cosa que hem vist ha sigut un tuit defensant l'existència de la violència de gènere després de signar un acord que parla de violència intrafamiliar".

Així mateix, el secretari d'Organització del PSPV-PSOE ha reiterat que "és un dia molt trist per al socialisme i per a la democràcia" i ha recordat com "en els últims anys Ximo Puig ha treballat intensament posant en marxa mesures municipalistes que han aconseguit millorar la vida en totes les ciutats i municipis de la Comunitat". "El Pla Edificant, la Llei contra el Despoblament o el Fons de Cooperació Municipal són grans assoliments que hem aconseguit en els últims anys i que han millorat la vida dels valencians i valencianes. Tot el que hem avançat està de debò perill, i no ens tremolarà el pols per a defensar-lo, el municipalisme continuarà sent una prioritat per a nosaltres", ha conclòs.

Destacats