Muñoz (Cs) insta a Puig a "baixar al carrer" per a veure la situació d'empreses i famílies i a seguir donant ajudes

Guardar

Maria Muñoz, coordinadora autonòmica de Ciudadanos durant l'acte institucional del 9 d'octubre de 2021.
Maria Muñoz, coordinadora autonòmica de Ciudadanos durant l'acte institucional del 9 d'octubre de 2021.

La coordinadora autonòmica de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana i diputada nacional, María Muñoz, ha trobat a faltar "autocrítica i humilitat" en el discurs del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb motiu del 9 d'Octubre. Per això, li ha instat a "baixar al carrer" i veure la situació en la qual es troben moltes empreses i famílies, al mateix temps que li ha demanat que se seguisquen aprovant ajudes per a aconseguir la recuperació després de la pandèmia.

Muñoz --en declaracions als mitjans després d'assistir a l'acte de lliurament de les distincions del 9 d'Octubre-- ha desitjat una feliç jornada a tots els valencians i valencianes i ha remarcat que és "un dia important per a tots, de celebració i de record de tots els valencians que ja no estan amb nosaltres perquè han mort a causa de la covid".

"Ha sigut un acte emotiu en el qual hem recordat a aqueixos quasi 8.000 valencians que ja no estan i hem tingut paraules de gratitud en aqueix premi que ha rebut el personal sanitari", ha asseverat.

No obstant això, la parlamentària ha retret a Ximo Puig que el seu missatge no ha tingut "autocrítica" i ha sigut "poc realista, com si no visquera la realitat que viuen molts valencians". "Està molt bé recordar que sembla que el pitjor de la pandèmia ha passat, recordar que quasi el 90 % dels valencians estem vacunats, però que baixe a
el carrer, que veja tots els negocis tancats, que pense en famílies que no arriben a final de mes o les empreses que tenen dificultats amb el preu de la llum disparat i els impostos alts".

REVISIÓ IRPF I SUCCESSIONS

Per això, des de Cs demanen que "seguisca aprovant ajudes per a facilitar la recuperació" i que es plantege una revisió i baixada del tram autonòmic de l'IRPF i de l'impost de successions i donacions.

Sobre el finançament, Muñoz ha celebrat que "tots els partits estiguem d'acord que la Comunitat Valenciana necessita un finançament just", però ha reclamat a Puig que no es quede en meres paraules" i exigisca al "president del Govern espanyol i el seu company de partit socialista", Pedro Sánchez, "que tinguem com més prompte millor aqueix esborrany", que també va prometre a Compromís "als pocs mesos de la seua investidura".

Arxivat a:

Destacats