Muñoz: "Bonig oblida que quasi el 30% del deute des de 2015 correspon a factures que el PP va deixar en els calaixos"

El portaveu d’Hisenda del PSPV-PSOE en les Corts, José Muñoz, denúncia que el PP “no sols va generar 40.000 milions d’euros de deute quan governava”, sinó que “els valencians continuen hui en dia pagant la seua nefasta gestió”

Guardar

El portaveu d'Hisenda del Grup Socialista en Les Corts i secretari d'Organització del PSPV-PSOE José Muñoz
El portaveu d'Hisenda del Grup Socialista en Les Corts i secretari d'Organització del PSPV-PSOE José Muñoz

El portaveu d'Hisenda del Grup Socialista a les Corts Valencianes, José Muñoz, ha denunciat que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, "oblida deliberadament que gairebé el 30% del deute generat des de 2015 correspon a una ingent quantitat de factures que el PP va deixar en els calaixos i de les quals encara paguen les conseqüències els valencians i les valencianes". Així ho ha manifestat en resposta a les declaracions de la síndica popular, que, ha lamentat, "es mostra ara molt preocupada per les dades del deute de la Comunitat, però no mostra cap remordiment per la responsabilitat del seu partit en aquestes xifres".

En aquest sentit, el també secretari d'Organització del PSPV-PSOE ha detallat que, "dels 8.800 milions de deute que s'han generat en la Comunitat des de 2015, un total de 2.600 corresponen a l'herència enverinada del PP". "Un de cada tres euros de deute des de l'inici de l'anterior legislatura correspon al forat negre que va deixar el PP en les arques públiques valencianes, un forat de tal magnitud que encara no s'ha acabat de tapar", ha recalcat Muñoz. Així, ha afirmat que "la diferència entre l'època de govern del PP i l'actualitat és que el Consell de Ximo Puig centra els seus esforços a pagar el deute, no a amagar-la en els calaixos i falsejar les dades".

Així mateix, ha recordat que, "a aquests 2.600 milions corresponents al deute del PP que es continuen pagant des de 2015, se sumen els 40.000 milions d'euros que va generar el Partit Popular durant la seva etapa al capdavant de la Generalitat". "Aquesta només és una mostra més que la dreta a la qual se li omple la boca amb l'economia i la gestió només sap fer les coses d'una manera: buidant les arques públiques i obviant després tota responsabilitat pels seus excessos", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats